Hoppa till huvudinnehåll

kroppsspråk

 • Hjälp ditt barn att minska på prestationskraven - mentala tränaren tipsar

  17.03.2019 Hälsa

  Höj ditt barns självförtroende.

  Prestera är något vi är tvungna att göra varje dag. Men hur påverkas barn av prestationskrav? Christoph Treier är mental tränare, coach och föreläsare. Han tipsar om vad man kan göra som förälder för att hjälpa sitt barn att minska på prestationskraven.

 • Språkkolumnen: Symbolerna som förstärker känslorna

  14.08.2018 Kultur och nöje

  Behöver vi emojier för att uttrycka känslor i skrift?

  Ett hjärta, en glad gul figur, en tumme upp, en sol, en glass … Symboler som dessa har blivit allt vanligare i dagens digitala skriftspråk. De fyller en tämligen naturlig funktion i vår kommunikation: att förtydliga olika känslor.

 • Stå inte där som en saltstod - lär dig tala med hela kroppen

  01.10.2017 Kultur och nöje

  Att ha händerna i fickan eller på ryggen går inte för sig.

  I Finland ser man många som håller ett tal med händerna i fickorna eller på ryggen. Det är ofta ett tecken på nervositet. Och sällan bra. Lär dig tala med hela kroppen.

 • 10 tips för dig som vill hålla ett bra tal - förenkla, förkorta och förmedla känslor

  01.06.2017 Vetamix

  Du kan filma ditt tal på förhand och be om feedback.

  På lördag är det skolavslutning och många föräldrar ska hålla ett tal för sin nyblivna student. Här är några tips för vad du ska komma ihåg när du håller ett tal.

 • Presidentvalet i USA: Trumps kroppspråk i debatten aggressivt

  10.10.2016 Utrikes

  Experter på kroppspråk anser att Trump var mera självsäker.

  Donald Trumps rastlösa vankande av och an stal fokus från Hillary Clinton, säger experter på kroppsspråk. Amerikanska medier bedömer ändå att Hillary Clinton tog hem segern i gårdagens debatt.

 • Retorik: Väss dina argument och håll ett odödligt tal

  11.08.2016 Vetamix

  Så för du fram ditt budskap i tal.

  Stand-up komikern Simon Garshasebi sätts på prov i utmanande uppdrag av retorikexperten Barbro Fällman. Han får hålla tal i olika miljöer och övertyga pensionärer, fotbollssupportrar och professorer. Vi möter kända förebilder inom retoriken som politiker, musiker och talskrivare. Vad är det som gör vissa tal odödliga?

 • Världens bästa Zlatanimitatör?

  08.07.2016 X3M

  Är det den riktige Zlatan vi har hört i radion?

  Är det den riktige Zlatan vi har hört i radion?

 • Blinda livsval och teater med förbundna ögon

  11.04.2016 Kultur och nöje

  Teater Mestola sätter upp Stan Saanilas debutpjäs Bländad.

  I Stan Saanilas debutpjäs Bländad problematiseras den mänskliga oförmågan att se klart och välja rätt och Teater Mestola fogar ytterligare ett lager till berättelsen: publiken följer det existentiella resonemanget på scenen med förbundna ögon.

 • Kroppsspråket viktigt i kundbetjäning

  17.03.2016 Vetamix

  Kroppsspråket sänder ut signaler som påverkar motparten.

  Kroppsspråk är det det nonverbala eller icke kommunikativa språk som vi uttrycker genom kroppen. Genom kroppsspråk sänder vi medvetet eller omedvetet ut signaler som avslöjar oss inför andra. Man kan bli medveten om sitt kroppsspråk och också ändra beteendemönster som kanske inte fungerar i kundbetjäning eller allmänt i mötet med andra människor man kommer i kontakt med.

 • Alla får ligga?

  03.05.2013 Vega

  Henrik Fexeus är tankeläsare och illusionist. Han vet hur man ska tolka kroppsspråk och besitter social kompetens. Efter böckerna Konsten att läsa tankar och När du gör som jag vill fick han en ständigt återkommande fråga: Kan jag använda metoderna för att flirta? Resultatet blev boken Alla får ligga som nu utkommer på finska.

 • Tankeläsare föreläser i Nykarleby

  05.02.2013 Österbotten

  Henrik Fexeus är föreläsare och författare inom området omedveten kommunikation. Han kallas också tankeläsare. På tisdag kväll föreläser han på Nykarleby Arbis.