Hoppa till huvudinnehåll

dansmusiker

 • Succélåtarna i Guldklassen

  18.12.2015 Kultur och nöje

  Här är alla låtarna i Guldklassen.

  Maxmobandet San Marino & Linda är nyaste medlemmarna i Danslistans Guldklass. Bandet fick ett helt år på listan med låten Du tog plats i mitt liv och lämpligt inför jul intog de en plats i hedersklubben. San Marino & Linda gör sällskap med 18 andra band och artister som lyckats hålla sig kvar på Vegas hitlistor i maxantalet 40 veckor.

 • Charlies på både finska och svenska

  12.11.2015 Kultur och nöje

  Dansbandet Charlies släpper en av de nya låtarna på svenska.

  Dansbandet Charlies hör till våra finlandssvenska "exporter" till finska Finland. Med nya solisten och låtskrivaren Bo Håkan Söderholm fortsätter de att charma publiken på finskt håll.

 • Dansbandet Elisa´s tar en paus

  16.10.2015 Kultur och nöje

  Svenska dansbandet Elisa´s är på topp, men tar en paus

  De var Sveriges yngsta dansband när de slog igenom år 2010. Bandmedlemmarna var skolkompisar i Skövde. Segern i Dansbandskampen förde dem ut till dansbanorna i Norden.

 • You and You tar ut countrysvängarna

  11.09.2015 Kultur och nöje

  Countrybandet You and You har släppt en singel med två låtar

  Countrybandet UnU, eller You and You, har släppt en ny singel med två låtar, skrivna av bandets solist Håkan Streng. Skivan har fått namnet Andra Svängen eftersom det här är fortsättningen på låtarna som kom tidigare i år. Lyckostigen lyckades inte ta en plats på Danslistan, nu testar vi Jag tror nog att jag börjar tycka om dig.

 • Christina Lindberg fick in en fullträff

  21.08.2015 Kultur och nöje

  Christina Lindberg röstades till första plats på Danslistan

  Christina "De sista ljuva åren" Lindberg inleder höstsäsongen på Danslistan med en fullträff. Hennes Sång för vind och regn kröp upp till första plats efter sommarens röstning. Endel av äran går också till hennes österbottniska musiker.

 • Dansmusik i Vega hela sommaren

  18.06.2015 Kultur och nöje

  Det blir Sommardans i Vega fredag och lördag kvällar.

  Danslistan håller sommarpaus, men Vega bjuder på dansmusik hela sommaren. Programserien Sommardans inleds efter midsommar då det blir dansmusik både fredag och lördag kvällar på kanalen. Frontfigurer såsom Christer Sjögren, Olle Jönsson, Tom Käldström och Susann Sonntag kommer att medverka i programmen.

 • Hans Martin kom hem och bildade band

  24.04.2015 Kultur och nöje

  Hans Martins nionde soloskiva kommer i höst

  Den här våren har det gått 35 år sedan Hans Martin startade upp Tommys hemma i Sundom. Efter några år i Sverige valde han mellan ett sommarhus i Stockholms skärgård och en återflytt till österbotten. Hemma vägde tyngst. Martin lämnade både Sverige och ett erbjudande om att spela i ett proffsband. Istället grundade han Tommys.

 • Ännu en Martin

  03.04.2015 Kultur och nöje

  Hasses bror Janne Martin och hans band

  Dansbandsvärlden känner Hans Martin som grundare av Tommys och som låtskrivare tillsammans med hustrun Gunborg. Men hans mindre kända bror Janne Martin har också sitt eget dansband hemma i Sverige. Och vad heter det? Jo Janne Martins, naturligtvis.

 • Christina Lindberg tillbaka till rötterna

  27.03.2015 Kultur och nöje

  Christina Lindberg är aktuell med både nytt album och bok

  Tänk att sjunga om de sista ljuva åren när man är 20 år. Och fortsätta med det i några decennier. Det har iallafall Christina Lindberg gjort. Duetten med Olle Jönsson i Lasse Stefanz blev genombrottet för Christina Lindberg, som sedan unga år drömt om en plats på stjärnhimlen. De sista ljuva åren lämnar henne aldrig.

 • Arvingarna tog Guld

  19.03.2015 Kultur och nöje

  Arvingarna tog plats i Danslistans Guldklass.

  Arvingarna gjorde en snygg sorti efter ett helt år på Danslistan. Bandet röstades fram till första plats, första gången under 40 veckor. Balladen Finns det någon annan nu, med Lars "Lasseman" Larsson som solist, har träffat rakt i hjärtat på många dansvänner.

 • Vem kan ge Tommys en match?

  12.03.2015 Kultur och nöje

  Tommys fortsätter att regera på Danslistan vecka efter vecka. Ingen verkar rå på dem. Både fansen och jurygruppen röstar ivrigt på Tommys och vinnarlåten Att ännu älska dig. Sedan september har bandet 19 veckor på första plats och endast fyra veckor som tvåa på listan.

 • Land och rike runt i 30 år

  06.03.2015 Kultur och nöje

  Susann Sonntag´s har bokstavligen rest land och rike runt i 30 års tid. Bandets första produktion Land och rike runt släpptes både på lp, kassett och cd. Sannes, som bandet hette då, var därmed föregångare i Svenskfinland. Ingen annan hade släppt en cd-skiva före 1988.

 • Svanström med Vingar som bär

  27.02.2015 Kultur och nöje

  Jakobstadsmusikern Peter Svanström debuterar på Danslistan med nya låten Vingar som bär. Ett album är på kommande i vår med låtar mitt-i-livet. Vingar som bär är en kärleksballad och som vanligt står Svanström för både text och musik.

 • Fansen lämnar inte Cecilias afzeliussånger

  13.06.2014 Musik

  Cecilia Kyllinges tolkning av Björn Afzelius Till min kära har igen en gång stigit till första plats på Danslistan. Hon kom in i januari och har sedan dess legat etta i 8 veckor. Fansen vägrar lämna hennes afzeliussånger.

 • Veckans låtar i Radio Vega

  26.04.2013 Titta och lyssna

  Många intressanta nyheter på Radio Vegas spellista från och med lördagen den 27 maj.

 • Helène nykomling på Vegalistan men Tommys toppar

  17.03.2013 Titta och lyssna

  Duetten som Helène Nyberg gör med svenska sångaren Henrik Åberg är veckans nykomling på Vegalistan. Ett litet ljus kom in på fjärde plats. Nygammal etta är Tommys, tätt följd av Exodus och Magnus Uggla.

 • Tommys ny etta på Vegalistan

  18.02.2013 Titta och lyssna

  Dansbandet Tommys gick rakt upp på första plats på veckans Vegalista. Magnus Uggla ligger för tillfället tvåa på listan. Vegalistan söndag 24.2 kl. 14.05.

 • Exodus ny etta på Vegalistan

  11.02.2013 Titta och lyssna

  Efter 13 veckor inne på Vegalistan lyckades Exodus ta sig ända upp till första plats, vilket är deras bästa placering med Genom natten. Magnus Uggla föll ner till andra plats, tätt följd av Petra Marklund. Vegalistan tisdag 12.2 kl. 13.03 och söndag 17.2 kl. 14.05.