Hoppa till huvudinnehåll

certifiering

 • Raseborg avverkade för mycket egen skog - behövde lappa ekonomin

  27.09.2017 Västnyland

  Skogsavverkningen på ohållbar nivå i Raseborg.

  Raseborgs stads skogsavverkningar har i flera år varit på en ohållbar nivå. Det här för att få balans i tekniska sektorns ekonomi.

 • Lidls julchoko får bäst rättvisebetyg

  13.12.2016 Inrikes

  Även Stockmann klarade sig bra i Finnwatch jämförelse.

  Enligt en jämförelse som medborgarorganisationen Finnwatch har gjort är Lidl överlägsen vinnare när det gäller julkonfekter som är certifierade för att vara ansvarsfulla.

 • Hårdare krav på fukt- och mögelinspektörer

  22.05.2015 Inrikes

  Inspektörerna utbildas i 1,5 år.

  Ett nytt register skall hjälpa folk att hitta kompetenta fukt- och mögelinspektörer. Hittills har det inte funnit några direkta kompetenskrav på inspektörerna. Vem som helst har kunnat utföra en fukt- eller mögelinspektion.

 • Kiva Skola ingen kvalitetsstämpel

  12.03.2015 Huvudstadsregionen

  De skolor som kallar sig för en så kallad "Kiva Skola" har inte uppnått något särskilt för att få göra det. Antimobbningsprogrammets ledare medger att benämningen är missvisande.

 • YA i Österbotten fick grön stämpel

  11.12.2014 Österbotten

  Yrkesakademin i Österbotten har belönats med miljöledningscertifikat. Men det är nu som det egentliga arbetet börjar. Nu ska man upprätthålla den gröna målen, säger Alf-Martin Haagensen på YA.

 • Svårt att veta vem som har rent dun i påsen

  12.12.2013 Vega

  Det är så gott som omöjligt för en konsument att få svar på frågan om hur dunet i jackan i affären är plockat. Men konsumenter har makt, skriver journalisten Hanna Rundell.

 • Träbränsle kan klassas som kol

  19.02.2013 Österbotten

  Träbränsle kan i värsta fall komma att klassas som kol i framtiden. Om EU kräver en certifiering av skogsbränslet från skogen leder det till problem anser branschfolk. Certifieringen är onödig säger Tage Fredriksson från Bioenergia ry men problemet är att om den saknas kan träbränsle komma att jämställas med kol.