Hoppa till huvudinnehåll

CP-skadade

 • Nicole vill krossa fördomar kring CP-skador: "Ja, jag kan dejta"

  07.08.2018 X3M

  Nicole Blomgren vill öka förståelsen kring CP-skador.

  Nicole Blomgren var arg och skrev ett Facebookinlägg där hon slog hål på myter kring att ha en CP-skada. Inlägget fick stor spridning och hon i sin tur fick massor med nätkärlek.

 • Kärleken är större än handikappet

  17.12.2016 Familj

  Lilja fick en hjärnskada innan födseln, nu går hon på dagis.

  Då Lilja föddes för tre år sedan var läkarna tveksamma till om hon överhuvudtaget skulle överleva. Idag går hon på dagis med hjälp av en assistent.

 • Svårt för familjer med långtidssjuka barn att ta semester

  22.07.2016 Österbotten

  Familjen Moliis har i 12 år kämpat att få ihop semestern.

  Ifall man har ett långtidssjukt barn eller ett barn med någon funktionsnedsättning så kan det vara svårt att koppla av och vila under semestern. Familjen Moliis från Vasa har i 12 år kämpat med att få ihop semestern.

 • "Att måla är mitt andningshål"

  23.12.2013 Inrikes

  Rose-May Rosling målar utan händer - med vänstra foten. Hon hör till gruppen "Konstnärer utan händer" som målar kort till både jul och vår. För 63-åriga Rosling är målandet ett andningshål som möjliggörs assistenter.

 • Tiina har stött på många fördomar på grund av sin CP-skada

  22.10.2013 Åboland

  Just nu pågår CP-veckan och den firas också med program i Åbo. I dag, tisdag, kan man till exempel besöka CP-biblioteket och låna levande "CP-böcker".

 • Allt fler amerikaner tar botoxsprutor

  20.02.2013 Utrikes

  De lättare kirurgiska kosmetiska ingreppen ökar i USA för tredje året i rad. Till exempel botoxsprutorna ökade med åtta procent i fjol. Botox används också inom medicinvetenskapen.