Hoppa till huvudinnehåll

ananas

 • Snåriga stigar och nachspiel med ambassadörer – sådant var livet i Westend förr

  03.09.2017 Huvudstadsregionen

  50 år sedan tennishallen i Westend brann ner.

  I april 1955 flyttade Ruth Bensky med familj till ett nybyggt hus i Westend i Esbo. Idag är hon 85 år gammal och funderar över vart svenskan försvann samt varför alla nya hus omgärdas av murar.

 • Ananasjuicens bittra eftersmak

  08.11.2015 Utrikes

  Andy Hall hotas av sju års fängelse.

  Barnarbetskraft. Fabriksdirektören som konfiskerar gästarbetarnas pass. Obetalda löner och ersättningar. När det kom fram att Pirkkas, Eldorados och Rainbows ananasjuice tillverkades i Thailand under omänskliga arbetsförhållanden blev det stor uppståndelse i Finland.

 • Ärekränkningsåtal mot Finnwatchforskare förkastades

  18.09.2015 Utrikes

  Tre andra rättsprocesser pågår fortfarande

  I Thailand har ärekränkningsåtalet mot Finnwatchforskaren Andy Hall förkastats. Bolaget Natural Fruit, som tillverkar ananasjuice, fick inte rätt att föra fallet vidare till högsta domstolen.

 • Pizza Salmonella

  14.11.2013 Huvudstadsregionen

  Enligt en utredning som Helsingfors miljöcentral gjort är var femte grönsak på din pizza en hälsorisk. En pizza med kombinationen skinka, champinjon och ananas är den värsta möjliga.

 • Var tredje pizza snuskig

  14.11.2013 Inrikes

  Upp till en tredjedel av den pizzafyllning som Miljöcentralen i Helsingfors har testat är försvarlig eller dålig. I utredningen tog man tvåhundra prover från hundra pizzor. Av köttfyllningen var skink- och pizzastrimlor sämst, medan den sämsta vegetariska fyllningen var champinjoner och ananas.

 • Malins goda kyckling

  10.08.2013 Strömsö

  Varenda lördag bjuder vi in en kock eller grillmästare för att ge tips om mat som passar speciellt bra i sommarvärmen. I lördags bjöd Malin Båtmästar oss på USA-inspirerad mat.Här får ni receptet!

 • Veckans inköpslista av Älska sommar-kocken

  09.08.2013 Strömsö

  Det är snart dags att värma upp grillen! Varenda lördag bjuder Älska sommar in en grillmästare, matlagningsexpert eller sommelier. På lördagen får vi besök av kocken Malin Båtmästar.

 • Veckans inköpslista av Älska sommar-kocken

  12.07.2013 Vega

  Det är snart dags att värma upp grillen! Varenda lördag bjuder Älska sommar in en grillmästare, matlagningsexpert eller sommelier. På lördagen får vi besök av kocken Andreas Sandén.

 • Veckans inköpslista av Älska sommar-grillmästaren

  28.06.2013 Mat och dryck

  Varenda lördag bjuder Älska sommar in en grillmästare, matlagningsexpert eller sommelier. Först ut är Bruno Köhler, en mästare på grillen.

 • Forskare stäms efter ananasavslöjandet

  22.02.2013 Inrikes

  Forskaren som samlade in information till förra månadens avslöjande rapport om usla arbetsförhållanden vid en ananasfabrik i Thailand stäms nu till rätten för att ha skadat fabrikens rykte.

 • Frida och Frida: Summer of Dåka

  06.05.2009 Arkivet

  Dåkasäsongen börjar strax!

  "Pollen i luften, men snart är det dags! Dåkasäsongen börjar strax." Här kan du ladda ner den klassiska Pleppohiten från 2006.