För smal för att bli åtrådd - smalhet kommenteras också.
”Du är så äckligt mager att ingen karl någonsin kommer att vilja ta i dig!” Filosofen Åsa Slotte undersöker sambandet mellan kommentarer om kvinnors kroppar, idén om "riktiga kvinnor", skam och ätstörningar.
Rapport söker svar om svenska arbetare.
Har vi internaliserat bilden av "normfinlandssvensken"? Vi vet att det är ett skämt, men påverkar det oss ändå?
Världspremiär för dokumentär om hardcorebandet i Karis.
Punkgruppen Bob Malmström återvänder till Karis, som den gör varje år. I år vill den borgerliga punkens budbärare hedra Karis. Det gör man med en två dagar lång festival och en dokumentärvisning.
Präglas sexköpsdebatten av borgerlighet och sexfixering?
Ett religiöst arv, borgerlighet och vår frihetsuppfattning gör debatten om sexhandel sexfixerad. Misslyckas man med att rädda med man hoppas på att skydda?
Därför är kräftskivor överskattade.
Catariina Salo är inte en vän av kräftskivor. Här berättar hon varför, och vad vi kunde göra istället för att äta små hårda djur.
Sveriges rikaste man bröt med sin borgerliga bakgrund
Ernest Thiel var bankdirektören som ifrågasatte poängen med att vara rik. År 1900 var han Sveriges rikaste man och byggde ett stort slott som han fyllde med konst. Livet var som en storslagen film där resor, fester och finansklipp avlöste varandra. Tills den dag då konkursen var ett faktum...
Sveriges landsbygdsminister Eskil Erlandsson har låtit sig väl smaka av den svenska maten. Matlandet Sverige är ett projekt som han och regeringen har drivit i några år. Projektet är hela den borgerliga alliansens vision. Bengt Östling rapporterar.
"Vi är bättre än ni!" Bob Malmström ska sprida pappa betalar-filosofins glädjebudskap och de södra stadsdelarnas diskreta charm i Kina nu i sommar.
Den borgerliga regeringsalliansen i Sverige söker ny glöd inför nästa val. Regeringen sägs ha tröttnat efter sju år vid makten. Nu möts de fyra borgerliga partiledarna hemma hos Centerordföranden i Småland. Bengt Östling rapporterar!
"Vi håller ihop till sista man och drar nytta av varann."
"Vi håller ihop till sista man och drar nytta av varann" lyder mottot för finlandssvenskarna i revyn "Var är min stora ludiga nalle" från 1968. I den skämtar man med de allra heligaste instanserna i Svenskfinland, bland andra Lucia.
Utdrag ur Henrik Tikkanens Georgsgatan.
Georgsgatan är den fjärde delen i Henrik Tikkanens adresssvit. Vi hör här ett utdrag ur den, om barn, föräldrar och katastrofer.
Att kritisera finlandssvenskhet och romantisera gatupojkar?
Från att kritisera den förljugna finlandssvenskheten till att romantiskt beskriva unga prostituerade pojkar? Men det är att skriva sitt liv, säger Christer Kihlman.
Kihlmans isande beskrivningar av parförhållanden.
Christer Kihlmans romaner är ofta isande och skrämmande beskrivningar av parförhållanden, alkoholism och otrohet. Joan Harms är en skarp redaktör, som vågar ställa svåra frågor.
Christer Kihlman har gett ut sin bok Se upp salige (1960).
Christer Kihlman har gett ut sin omskakande bok Se upp salige (1960). Här besöker redaktör Ringbom honom i en idyllisk sommarmiljö där den otäcka boken kom till.
Intervjuer om herrarnas självbekännelseromaner.
Timo Hämäläinen intervjuar Henrik Tikkanen och Christer Kihlman om deras starka självbekännelseromaner. Och debatten sattes i rullning.
Henrik Tikkanenen om den finlandssvenska småborgaren
Henrik Tikkanens uttalande om den finlandssvenska småborgaren satte igång en häftig debatt 1976-1977.
Programmet "Två sekler kulturhistoria".
I programmet "Två sekler kulturhistoria" tittar Ulla Gyllenberg närmare på kulturen både i Finland och utomlands från 1700-talet till det tidiga 1900-talet. Efter empirestilen prålighet kom den mer småborgerliga Biedermeierstilen.