Hoppa till huvudinnehåll

innovationspolitik

 • Stubb: Tänk utanför boxen

  07.11.2014 Inrikes

  Northern Future Forum är samlat i Esbo. Ett tiotal statsminister söker nya ideer för jobb och tillväxt. EU-frågor kommer man aldrig undan.

 • Vasaregionen får mer än godkänt i analys

  31.10.2014 Österbotten

  Vasaregionens energikluster är på väg att bli en innovationsomgivning i världsklass. Det visar en analys som finländska Hubconcepts gjort.

 • Har vi råd med en levande landsbygd?

  13.10.2014 Samhälle

  Det blir en allt större utmaning att hålla liv i landsbygden

  Urbaniseringen tilltar och det blir en allt större utmaning att hålla liv i landsbygden. Nu ifrågasätts stödpengar till landsbygden. Det kan nämligen löna sig bättre att satsa allt på städerna där utvecklingen sker i dag.

 • "Vi behöver en innovativ atmosfär"

  05.07.2013 Inrikes

  Nu behöver vi nya innovationer och en positiv atmosfär, säger i Finlands Banks chef Erkki Liikanen i finska Morgon-tv. Han värnar om konkurrenskraften, som bör ses över. Ekonomin ska verka på stabil grund, annars kan inte välfärden tryggas, påminner han.

 • Grön USA-vision invigd i Helsingfors

  26.02.2013 Inrikes

  Energisnål teknik, hållbar utveckling och en diplomatisk strävan att förena folken. Det representerar helt enkelt en ny diplomati för vårt sekel, sade ambassadör Bruce Oreck vid invigningen av det nya innovationscentret vid USA-ambassaden i Helsingfors.