Hoppa till huvudinnehåll

svartsjuka

 • Norrena & Frantz: Öppna förhållanden - spännande möjlighet eller garanterad katastrof?

  20.01.2019 Familj

  Har du testat på ett öppet förhållande? Berätta!

  Relationspodden vill veta allt om öppna förhållanden! Ifall du har erfarenhet av sådana, snälla skriv till oss.

 • Norrena & Frantz: Den harmoniska skilsmässan - hur får man till den?

  13.01.2019 Familj

  Har du och ex-partnern en god relation? Hur gjorde ni?

  Relationspodden hoppas på råd av dig som har lyckats skapa en god relation till din före detta partner. Hur lyckades ni med detta?

 • Essä: Min svartsjuka gör mig skyddslös

  27.12.2018 Kultur och nöje

  Om en svartsjuka som är som gift och vägen ut ur den.

  ”Min svartsjuka är kontrollerad av min skam, den hugger till när som helst och kastar mig från trygghet till tvivel.” Heidi Hakala skriver om sin känsla av otillräcklighet, den svartsjuka som blir symptomet och försöken att hitta en väg ut ur den.

 • Svartsjuk och berusad kvinna i Salo attackerade sin man med kniv

  22.06.2017 Åboland

  Kvinnan högg sin man i halsen.

  På onsdagkvällen vid 22-tiden attackerade en kvinna i Salo sin man med en kniv. Kvinnan, född 1976, högg sin man i halsen.

 • Är jag ovanligt svartsjuk?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Svartsjuka.

  Hej! Jag är en 20-årig tjej som har varit ihop med världens sötaste kille i snart två år. Vi har ett bra förhållande på många sätt men en sak som stör mig är att jag inte kan släppa tanken på de tjejer han har varit med tidigare, innan vi träffades. Fastän jag vet att det här är det första seriösa förhållandet för oss båda och försöker intala mig själv att det är dumt att grubbla över sånt som hänt tidigare som ändå inte hade så stor betydelse, så fortsätter tankarna att gnaga i mig. Vad kan jag göra för att komma över dom här känslorna? Är jag ovanligt svartsjuk eller bara oerfaren när det gäller förhållanden?

 • Terroristens bror: Det där med IS är bara skitsnack - jag tror att han var svartsjuk

  26.04.2017 Utrikes

  "Han var lycklig i Sverige".

  Rakhmat Akilovs bror tror inte att det var politiska motiv som låg bakom terrordådet i Stockholm den 7 april då fyra personer dödades.

 • En underdogs klassresa i 1700-talets Åbo

  18.02.2017 Kultur och nöje

  Han blev tiggare för att få studera vid Kungliga Akademien.

  Han blev tiggare för att få studera vid Kungliga Akademien i Åbo. Pehr Stenberg gjorde en klassresa från fattig bondpojke i Umeåtrakten till att bli prästvigd i Åbo domkyrka på 1780-talet. Underdogperspektivet genomsyrar hans självbiografi och ger också en unik inblick i östra rikshalvan på den här tiden.

 • Kolumn: Skam är en av de bästa serierna någonsin

  27.01.2017 Västnyland

  Serien är väldigt realistisk tycker två praoelever.

  Den norska ungdomsserien Skam tog även oss med storm. Vi tycker att Skam är en av de bästa serierna vi har kollat på eftersom den är väldigt realistisk, skriver praoeleverna Ronja Eklund och Evelina Volanen.

 • Måste jag acceptera porr?

  14.09.2016 X3M

  Min pojkvän tittar på porr och runkar. Varför är det okej?

  Var man än läser så står det att det är okej att ens pojkvän ser på porr. Själv upplever jag det som otroligt sårande. Varför borde jag tycka att det är okej att han ser på andra nakna flickor och runkar till det? Och nej, jag inbillar mig inte att han hellre skulle villa ha någon av dem som sin flickvän.

 • Berättelse 18: ”Mitt självförtroende knäcktes totalt”

  31.08.2015 Familj

  Vårt förhållande pendlade mellan härligt och förfärligt.

  Jag borde fattat redan efter en månads sällskapande att något var fel. Hon gick igenom all min e-post och alla mina sms. Hon var svartsjuk och beskyllde mig för att ha haft sex med andra kvinnor. Förhållandet fortsatte, men det kändes aldrig riktigt bra.

 • Esbo Ciné 2015 – kärlek är bäst på bio

  22.08.2015 Kultur och nöje

  Blickar möts, kärlek föds. Vad kunde vara bättre?

  Kärleksfilmer är ett kapitel för sig, romantiska komedier ett annat. Men hur ser kärleken ut? Denna fråga ställer - och besvarar - två av årets Esbo Ciné-filmer. Åtminstone nästan.

 • HS: Sociala medier tär på relationer

  15.08.2015 Inrikes

  2 500 svarade på frågor om svartsjuka.

  Sociala medier kan slita på parförhållanden och skapa misstänksamhet, visar en enkät som Helsingin Sanomat gjort på temat svartsjuka.

 • Tove Jansson läser noveller ur Dockskåpet

  28.01.2014 Arkivet

  Tove Janssons noveller om människors liv och roller.

  Tove Janssons novellsamling "Dockskåpet" från 1978 handlar om människors liv och roller. På ett avskalat sätt målar Tove Jansson fram otillfredställda drömmar, hopp, ensamhet och svårigheten att nå varandra.

 • Tre döda i skottdrama i Laihela

  09.12.2013 Österbotten

  Tre personer hittades skjutna i Laihela på söndagskvällen. Offren var en 73-årig man från Vasa, en 53-årig kvinna och en 55-årig man från Laihela. Mannen från Vasa hade varit och hälsat på kvinnan i hennes hem i Laihela när hennes före detta sambo kom dit med ett gevär och sköt dem innan han tog sitt eget liv.

 • Mötte före detta fru med avsågat hagelgevär

  01.03.2013 Österbotten

  Ett par som separerat träffades hos en släkting i Karleby i går kväll vilket ledde till att polisen fick rycka ut. Mannen kom till bostaden med ett avsågat hagelgevär och buntband och betedde sig hotfullt.

 • Barnfilmen "Min Göran och hans Jens" berättar med små medel om tolerans och vänskap

  29.08.2011 Arkivet

  Johanna ska bo med sin kompis Göran och hans pojkvän.

  I barndramat från 1989 skall Johannas föräldrar fara på semesterresa, men Johanna får inte följa med. I stället skall hon bo med sin kompis Göran, som spelas av Mark Levengood, och hans pojkvän Jens (Dan Henriksson).

 • Prinsessan Madeleine och Jonas

  27.04.2010 Arkivet

  Den 11 augusti 2009 förlovade sig prinsessan Madeleine med Jonas Bergström. Ett halvt år senare bröts förlovningen p.g.a. otrohetsspekulationer.

 • À la Lundström: Mamma på arbetsintervju

  11.03.2010 Arkivet

  En finlandssvensk sit com om vardagliga familjer

  À la Lundström var en finlandssvensk familjesitcom där man ville behandla vardagliga händelser. Här har psykologmamman varit på jobbintervju.

 • Kvinnorna på Själö

  22.10.2009 Arkivet

  Mikaela Weurlander om sorgliga kvinnoöden på Själö.

  "I som här inträden lämnen bakom eder allt hopp". Själö hospital kan ses som en ful fläck i Finlands historia. Mikaela Weurlander låter sorgliga kvinnoöden träda fram i sin dokumentär om Själö.

 • Grekisk konfekt

  11.02.2009 Arkivet

  Om svartsjuka, erotik och mord

  I Grekisk konfekt finns alla viktiga element för ett riktigt drama: svartsjuka, erotik och mord. Janne träffar Mirjam och dras in i en härva som slutar med ond bråd död.

Sidor