Hoppa till huvudinnehåll

arbetskultur

  • Arbetskultur och kompetensutveckling

    23.04.2019 Yles år 2018

    Arbetskultur och kompetensutveckling

    År 2018 fokuserade vi speciellt på att stärka en självstyrd och försöksinriktad arbetskultur på Yle och ta fram sätt som låter medarbetarna komma till tals.

  • Här gäller nolltolerans för sexuella trakasserier

    01.02.2018 Samhälle

    När hierarkierna slopas minskar trakasserierna

    Sexuella trakasserier är ett problem på våra arbetsplatser. Det har kommit fram i tusentals vittnesmål i samband med Me too kampanjen. Men det finns mycket en arbetsplats kan göra för förbättra situationen. På advokatbyrån Dittmar & Indrenius arbetar man medvetet för en företagskultur som inte ger grogrund för trakasserier.

  • Nanny jobbar på bästa arbetsplatsen - här talar man om kärlek, mod och passion

    17.09.2017 Samhälle

    Nio finländska arbetsplatser bäst i Europa.

    På Nanny Blåfields jobb är alla glada och kreativa. Organisationen är inte hierarkisk utan chefen känns som en kollega bland alla andra.

  • De bytte mörka Finland mot soliga Thailand

    03.01.2016 Inrikes

    Yousicians personal distansjobbade från Thailand.

    It-företaget Yousician flyttade sin verksamhet till Thailand för en månads tid. Största utmaningen var logistiken - att hitta bra arbetsutrymmen med säkra internetuppkopplingar och boende för 25 personer.

  • Hittar du en passande arbetskultur?

    12.05.2015 X3M

    Diskussioner, noggrannhet och hierarkier - vad hör vart?

    Finländarna koncentrerar sig på jobbet, svenskarna diskuterar, och amerikanerna bryr sig bara om sig själva. Våra arbetskulturer kan se väldigt olika ut.

  • Alex Fager: En barnrumpa som fick foten

    15.03.2014 Debatt

    Då jag var 22 var jag fullständigt övertygad om min egen förträfflighet. Det fanns ingenting eller ingen som hade satt, eller var på väg att sätta käppar i hjulet för min framgång. Tills jag en eftermiddag fick ett argt samtal av min dåvarande chef som avslutades med orden: Du behöver inte komma på jobb mera.

  • De flesta kockar slutar

    05.03.2013 Inrikes

    Bara en tredjedel av de utexaminerade kockarna är kvar i arbetslivet vid 26 års ålder. Den uppskattningen gör Mikael Eskman som arbetar som lärare i matproduktion vid Prakticum. Eskman bekräftar att arbetskulturen i restaurangbranschen är tuff.

  • Arbetsgivarna svarar på den osunda arbetskulturen

    04.03.2013 Inrikes

    Hotell- och restaurangserviceförbundet MaRa har fått ta del av några av Yle nyheters exempel på osund och våldsam arbetskultur inom restaurangbranschen. Vd Timo Lappi säger att förbundet mycket sällan hör om sådana här fall.