Ojämlikheten har växt i Finland sedan 1990-talet.
Vi bor rymligare, har allt högre inkomster och de flesta är nöjda med sin levnadsstandard.Vi presterar bra också i internationella jämförelser. Men vad berättar de allt längre brödköerna om? Hur ser fattigdomen ut på 2010-talet?
Folket starkt tudelat i frågan.
Finland bör höra till initiativtagarna i kampen mot klimatförändringen - också om det betyder att man själv måste avstå från något. Det anser nästan hälften av finländarna, enligt en enkät som Helsingin Sanomat har låtit göra.
Finländarnas köttkonsumtion ökar fortsättningsvis.
Svenskarna har under de två senaste åren skurit ner på köttkonsumtionen. År 2016 konsumerades 87,7 kilogram kött per person, medan dom bara åt 83,5 kilogram per person under förra året. Det är en minskning på 4,2 kilogram, eller omkring åtta maletköttpaket.
Barnens situation i världen är bättre än förut.
Barn i dag har bättre förutsättningar till ett friskt liv, där de kan utvecklas i trygghet och ta del av utbildning, enligt Rädda barnens rapport Global Childhood.
I soppköket i Petrozavodsk i Karelen lagas mat varje vardag.
Rysslands president Vladimir Putins löften om att höja levnadsstandarden håller inte. Ett soppkök i Petrozavodsk i ryska Karelen lagar varje vardag mat till femtio barn.
"Galna dagar är det då vi köper sånt vi inte behöver."
De verkligt galna dagarna är de då vi köper sådant vi inte nödvändigtvis behöver, hälsar klimatexperterna. Men ansvaret för att få ner konsumtionen kan inte läggas på enbart kunderna.
Soffgruppens intåg - det mjuka 70-talet.
Föredragsmaraton är ett unikt samarbete mellan SLS och Svenska Yle och ingår i det officiella programmet för Finland 100. Maratonet ordnas på Svenska Teatern i Helsingfors den 8–9 september 2017. En av de experter som kommer att prata under föredragsdygnet är Minna Sarantola-Weiss som är expert på soffgruppens roll i välfärdssamhället.
Den välmående världen överkonsumerar.
Det är den välmående världen som genom sitt produktions- och konsumtionsmönster står i skuld till länder som inte lever på samma sätt.
Mest nöjd är chefer, anställda och studerande.
Nästan nio av tio säger sig vara nöjd med sin materiella levnadsstandard, det framgår i Taloustutkimus enkät som Yle låtit göra.
Fyra tips hurdan shopping som kan löna sig.
Om du vill ha ett lyckligt liv ska du kanske inte satsa allt på konsumtion - men vi får ändå positiva kickar av det. Vi frågade en psykologisk coach om hur inköp påverkar ens lyckokänsla.
Enligt Noam Chomsky har den amerikanska drömmen kollapsat.
I en färsk dokumentärfilm dissekerar Noam Chomsky den amerikanska drömmen. Filmen är en historisk genomgång där han påtalar ojämlikheten i samhället som just nu gnager på demokratin.
Europa styrs av en allt äldre befolkning.
Det är möjligt att de unga i Europa aldrig kommer att nå samma levnadsstandard som sina föräldrar, säger demografiforskaren Tomáš Sobotka.
18-34-åringar oftare låginkomsttagare än förr.
Allt fler unga hör till kategorin låginkomsttagare, samtidigt som det går bra för fler yngre pensionärer. Dagens unga kan inte nödvändigtvis räkna med att nå upp till föräldragenerationens inkomster under sin livstid.
Folkkongressens plenum årets viktigaste politiska händelse.
Kina ska vara ett måttligt välmående land år 2020 och ingen ska längre leva i misär på den kinesiska landsbygden. Den kinesiska folkkongressen ska godkänna femårsplanen för åren 2016-20 under sitt årliga plenum som inleds på lördag.
Det årliga nyårstalet bjöd inte på några överraskningar.
Vi satsar hårt på att höja levnadsstandarden, sa Kim Jong Un i sitt årliga nyårstal på fredagen.
Det vi sätter i oss har blivit både personligt och politiskt
Frågor om näring och mat verkar ständigt aktuella. Där den ena bygger upp sin diet kring äkta smör och rågbröd, anklagar den andra sädesslag och mjölkprodukter för sina hälsobekymmer. Varför är mat ständigt ett så omtvistat ämne?
Finlands klimat är väldigt mångsidigt.
Vi har intervjuat människor om vad de tycker om att leva i Finland. De flesta vi talat med tycker det är bra att leva här.
Svenskspråkiga flickor från Österbotten är de som kan räkna med att leva längst i Finland. Däremot lever pojkarna i Kajanaland kortast i landet och skillnaderna har ökat en del.
De österbottniska ungdomarna kan troligen se fram emot ett längre liv än sina jämngamla kamrater i resten av landet.
De flesta barn mår bra i Finland, men en hel tiondedel har det allt sämre, visar en ny rapport från barnombudsmannens byrå.