Hoppa till huvudinnehåll

basgitarr

 • Divinity Roxx inspirerade på Musik och Talang: "Du måste ha något att säga med din musik"

  16.09.2017 Österbotten

  Basisten gav mästarklass under Musik och Talang 2017.

  Var redo för uppförsbackar. Kom ihåg att ta hand om huvudet och kroppen. Var inte rädd för att ställa frågor. Och sök inspiration genom andra människor och deras musik. Det är några av de råd som världsberömda basisten Divinity Roxx gav unga musiker i Vasa på lördagen.

 • Ugnen under sängen och kristallkrona i tältet - karavanartips från Ekenäs camping

  15.07.2017 Västnyland

  Vad gör egentligen campinglivet så charmigt?

  Ugnen under sängen plockas fram då den behövs och det bästa till en elbas är en minimal förstärkare. Vad är det egentligen som gör campinglivet så charmigt? Så mysigt att en del till och med bor i Ekenäs och har sin husvagn på Ekenäs camping året runt, som en sommarstuga.

 • Ett telefonsamtal från Princes manager förändrade hennes liv

  09.03.2017 Kultur och nöje

  Hon spelade med Prince både på turnéer och skivor.

  Det händer sig ibland att det där telefonsamtalet som många drömmer om blir verklighet. Den danska basisten Ida Nielsen kunde knappt tro sina öron då hon blev erbjuden att åka till USA för att spela några dagar med Prince. Dagarna blev till år och turnéerna till månader och hon hann också medverka på två skivor.

 • Nadia är Malax coolaste basist

  15.05.2016 X3M

  Nadia Väglund har spelat bas över halva sitt liv.

  Det är Nadias kompisar som gett henne titeln. Först var hon "Malax coolaste kvinnliga basist", det begreppet skippades snabbt eftersom hon är den coolaste basisten överlag i sin hembygd.

 • Grekisk musik i studion

  07.03.2013 Västnyland

  Den grekiska kulturföreningen Artemis besöker Ekenäs på inbjudan av Villa Schildt. Gruppen gästade också God morgon Västnyland och bjöd på musik. Se klippet här!