Hoppa till huvudinnehåll

chatt

 • Vi tillbringar allt mer tid på sociala medier: Vi blir som guldfiskar som simmar av och an i samma cirkel

  31.03.2019 Västnyland

  Intresset för some håller i sig och går också upp i åldrar.

  Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, Whatsapp ... intresset för sociala medier håller i sig och idag är det inte alls ovanligt att också över 80-åringar rör sig i den virtuella världen. Många använder sociala medier för att hålla kontakt med släkt och vänner, men allt mer handlar det om att lägga upp bilder och höra till olika grupper för att dela särskilda intressen med likasinnade.

 • Livechatt: Italien ökar på till 2–0 i Udine, Finland på väg att kamma noll i EM-kvalpremiären

  23.03.2019 Sport

  Vi följer med Italien-Finland i Udine minut-för-minut.

  Alla tiders skrällkväll? Undret i Udine? Eller en väntad, målfattig nollpoängare för Finlands herrlandslag i fotboll? Yle Sporten följer med matchen Italien – Finland som öppnar den blåvita kvalkampanjen med sikte på EM 2020.

 • Aldrig för sent att surfa: Tusentals seniorer fick hjälp - utmaningen tog slut, men vi surfar vidare!

  12.08.2018 Vetamix

  Många hjälpte äldre människor att använda datorn.

  Nu är kampanjen Aldrig för sent att surfa slut för denna gång. Tusentals äldre fick hjälp, och för var och en av oss fortsätter utmaningen i vardagen. Gör en god gärning och lär din farfar eller en granne en digital färdighet som hen kan ha både nytta och nöje av.

 • Shakespeare möter jojk och chattspråk – samisk samtidsdikt i förvandling

  06.07.2018 Kultur och nöje

  Samisk poesi utmanar gränser.

  Hur mår den samiska lyriken, vad skriver samiska poeter om och måste samiska författare skriva om specifikt samiska teman? Kaisa Ahvenjärvi forskar i samtida samisk lyrik och hon beskriver samisk lyrik som mångskiftande, gränsöverskridande och spännande.

 • Bokrecension: En handbok i systerskap som vår tid desperat behöver

  02.11.2017 Kultur och nöje

  Yles recensent uppskattar "Någon hatar oss igen".

  Joanna Wingren och Sonja Ahlfors chattprosa formar en bok att älska, anser Yle Kulturs recensent. Någon hatar oss igen handlar inte om att bli en duktig feminist, utan om hur man hjälper sin syster och sig själv att överleva i patriarkatet.

 • Fråga vad du vill om Yle Teema & Fem

  25.04.2017 Bolaget

  Ikväll, 25.4, chattar vi om den gemensamma kanalplatsen.

  Kanalplatsen Yle Teema & Fem började sina sändningar i går, måndagen den 24 april. Chatta med oss i kväll, tisdag 25.4, kl. 19-20.

 • Chatta om Yle Fem och Yle Teema & Fem

  24.04.2017 Bolaget

  Fråga vad du vill om Yle Fem och den nya kanalplatsen!

  Har du frågor om Yle Fem, kanalplatsen Yle Teema & Fem och dess utbud? Chatta med oss i dag, måndag, 24,4 och tisdag, 25.4 kl. 19 - 20

 • Sekasin247-chatten får fortsatt finansiering

  30.08.2016 Inrikes

  Chatten ska vara öppen nästan hela tiden.

  Den populära Sekasin247-chatten där ungdomarna kan prata om psykisk hälsa har fått tilläggsfinansiering. Avsikten är att hålla chatten öppen så gott som dygnet runt, varje dag om året.

 • 6 praktiska appar som förenklar din vardag

  13.02.2016 Teknik

  Forma mobilen med små knep!

  Mobiler är effektiva små datorer som kan hjälpa sin användare i en mängd olika uppgifter. Operativsystemen är dessutom så flexibla att man kan forma dem enligt egen smak och tycke, till exempel i fråga om tangentbord och reklam.

 • Chatt med Marit af Björkesten

  26.01.2016 Inrikes

  Ni hade er chans att ställa frågor.

  I dag chattade Svenska Yles direktör med publiken och svarade på frågor om bland annat hurudana åsikter som publiceras på webben och om utbudet i radio och TV.

 • Jodels grundare vet vem du är

  13.01.2016 X3M

  Jodels grundare Alessio svarar på era frågor.

  Appen Jodels grundare, Alessio Avellán Borgmeyer, har full förståelse för att finlandssvenskarna envist försöker hålla appen svenskspråkig.

 • Chatta med Borgå stad om boende

  11.09.2015 Östnyland

  Bostadsbyrån svarar på frågor i realtid.

  Söker du bostad i Borgå? Har du en fråga om boende? Du kan få hjälp av bostadsbyråns personal i realtid via en chatt.

 • Skriver eller ringer du?

  01.09.2015 X3M

  Hur kommunicerar du helst med omvärlden?

  Vi ringer allt mindre till varandra. I stället skickar vi snabbmeddelanden. Hur är det med dig? Hur tar du kontakt med vänner och bekanta?

 • Chatt om regeringsbildningen

  28.05.2015 Debatt

  Vår politiska reporter Anne Suominen svarade på frågor.

  Blev någonting oklart för dig i regeringsprogrammet? Är det någonting du vill fråga angående regeringsbildningen? Vilka ministrar ansvarar för vad? Här ser du vår chat där Svenska Yles politiska reporter Anne Suominen svarade på läsarfrågor.

 • Brister i skatteverkets svenska service

  16.04.2015 Österbotten

  Det kan vara svårt att få svar via den nya chatfunktionen.

  Den svenska servicen på Skatteförvaltningens webbsida är just nu bristfällig. För tillfället pågår ett pilotprojekt där kunderna ska kunna få service via en chatfunktion.

 • Chatt om planeringen inför valdebatten

  16.03.2015 Val

  Vad ska vi fråga partiledarna under debatten nästa vecka?

  Vad tycker du att vi borde fråga partiledarna under partiledardebatten nästa vecka? Den frågan ställde vi under det öppna redaktionsmötet inför debatten.

 • ”Att chatta på lektionen är vardag”

  16.02.2015 Familj

  Oinspirerande undervisning leder till att eleverna allt lättare plockar fram mobiltelefonen också under lektionstid. Forskning visar att få gymnasielärare tycker att telefonerna är ett problem i klassrummet, det är skönare för alla om det blir lite tystare, säger forskaren Fritjof Sahlström.

 • Vuxna behövs på Whatsapp

  12.02.2015 Familj

  Skolan kan inte blunda för det som händer på barnens fritid, säger läraren Anna Schultz. Barnen chattar och umgås på nätet utanför skoltid och de konflikter som blossar upp där följer med in i klassrummet.

 • Med lögner kommer man långt

  05.12.2014 Lyssna på Radio Vega Åboland!

  De som raggar sexuella relationer på nätet serverar ofta en massa positiva lögner om sig själva. De utger sig för att vara yngre och attraktivare än de i verkligheten är och de här lögnerna går hem hos både vuxna och barn.

 • Falskt bombhot i Köpenhamn

  21.10.2014 Utrikes

  Rådhuset i Köpenhamn evakuerades på grund av ett bombhot på tisdagen. Bombexperter genomsökte byggnaden, men inget hittades efter flera timmars letande.

Sidor