Hoppa till huvudinnehåll

egenskaper

 • Enkät: Presidentkandidaten ska vara förebild för gemensamma värderingar

  17.01.2018 Inrikes

  Folket vill också att presidenten ska motverka terrorism.

  Att tala om saker som berör folket och att motverka terrorism är presidentens viktigaste uppgifter. Så tycker åtminstone de som svarat på en enkät för tidningen Maaseudun Tulevaisuus.

 • Nokian Renkaat: Ingen orsak att betala skadestånd

  29.02.2016 Inrikes

  Företaget anklagas för att ha manipulerat däcktest.

  Nokian Renkaat ser inga skäl till att företaget skulle betala skadestånd till sina kunder till följd av manipulerade däcktest. Kauppalehti avslöjade förra veckan att Nokian Renkaat i åratal manipulerade resultaten i däcktesterna till sin fördel.

 • Samlingspartiet vill samarbeta med SFP

  10.04.2014 Åboland

  Samlingspartiet i Egentliga Finland vill ingå valförbund med Svenska folkpartiet i Åboland inför riksdagsvalet 2015. Det beslutade kretsmötet på torsdag.

 • Socialt nätverk för fyllkajor

  08.03.2014 svenska-nyheter

  I vår lanseras ett socialt nätverk som är avsett enbart för berusade personer. Enligt förhandsreklamen är nätverket till för människor som vill ha roligt. Och man lär inte ska stöta på sin mamma där.

 • Bara välbärgade kan downshifta

  07.02.2014 Västnyland

  Synen på arbetets natur, hur och var vi arbetar och om vad som driver oss har förändrats mycket men downshiftandet är ett välfärdsfenomen, säger forskningschefen Birgitta Forsström vid Novia i Raseborg.

 • Pohjola-Nordens chef byts ut

  13.01.2014 Inrikes

  Föreningen Pohjola-Nordens generalsekreterare Henrik Wilén flyttas till andra uppgifter i början av mars. Enligt förbundsordförande Anders Rusk motiveras beslutet med samarbetsproblem gällande ledarskap, samarbete och kommunikation.

 • Valet av teknisk direktör drar ut på tiden i Jakobstad

  02.12.2013 Österbotten

  Processen kring valet av ny teknisk direktör efter Heimo Toiviainen i Jakobstad inleddes redan i somras men ännu har valet inte förrättats. Tjänsten har utannonserats ett par gånger och intervjuer med fyra kandidater har gjorts men det kan bli en tredje ansökningsomgång.

 • "Vi har alla ett personligt varumärke, vare sig vi vill det eller ej"

  20.11.2013 Inrikes

  Ditt personliga varumärke innefattar allt du gör och säger, både i verkligheten och på sociala medier. Och frågan är inte om vi vill ha ett personligt varumärke eller inte, utan om vi vill styra det själva, menar Harini Chari, marknadsföringsstrateg på American Chambers i Helsingfors.

 • Barn kan få tre föräldrar i Storbritannien

  28.06.2013 Utrikes

  Storbritannien kan bli det första landet i världen som godkänner provrörsbefruktning med DNA från tre personer. Det skulle minska risken för att vissa allvarliga sjukdomar förs vidare från mamman till barnet.

 • Facebooks gilla-knapp avslöjar din personlighet

  12.03.2013 Utrikes

  Vad du väljer att gilla på Facebook berättar mer om dig än du kanske anar. Cambridge University och datajätten Microsofts forskningsavdelning undersökte 60 000 användarkonton och kunde utgående från gillandena lista ut användarnas egenskaper.

 • Handen Vänster och handen Höger lär barnen hur världen ser ut

  12.12.2011 Arkivet

  Antonia berättar för barnen om samhället med hjälp av sina händer. Den ena handen heter Vänster och den andra Höger.