Hoppa till huvudinnehåll

temadagar

 • Mångkulturen i Norsen

  11.03.2016 Nyhetsskolan

  "Eleverna lagar ivrigt mat och det doftar av te i salen."

  Många människor från olika kulturer möttes i Grundskolan Norsen för att lära känna varandra. Temadagen handlade om medmänsklighet och mångkultur. Med hjälp av inbjudna gäster, elever och lärare blev dagen en succé.

 • Pyjamasbyxor och röda kläder

  03.03.2015 Nyhetsskolan

  Vänelevernas temavecka i Lovisanejdens högstadium.

  Folk med pyjamasbyxor och röda kläder kryllade överallt i skolan då Lovisanejdens högstadium hade en temavecka. Glada och ivriga röster hördes i korridorerna.

 • Unga gör också vettiga saker på nätet

  05.02.2015 Västnyland

  Internet är inte bara fula gubbar. Det fick föräldrar till studerande vid Ekenäs gymnasium lära sig på en temakväll. Tvärtom ger nätet massor med möjligheter till unga att kommunicera och vara kreativa.

 • Solen lockade tusentals till restaurangdagen

  17.08.2014 Strömsö

  Koreanskt, vietnamesiskt - eller bara söta cupcakes? Möjligheterna är nästan gränslösa på restaurangdagen som ordnades för fjärde gången i Finland i år. Det soliga vädret lockade tusentals människor till gator, stränder och torg. Se bildgalleri och videoklipp!

 • Temadagar värda att fira

  29.07.2014 X3M

  I ära av den internationella tigerdagen funderar vi på vilka andra temadagar vi skulle vilja införa i kalenderåret. Vad sägs om en dag ägnad åt croissanter till exempel? Nami!

 • Bastukväll på Strömsö

  11.06.2014 Pressmeddelanden

  Kan man bygga en stockbastu på sex timmar? Vem av Strömsökockarna Paul Svensson och Michael Björklund vinner landskampen i bastukorvstillverkning? I Finland är allt möjligt när det kommer till bastu och Strömsö bjuder in till en helkväll onsdagen 18.6.

 • Miljömedvetenhet stärker gemenskapen i Ingå

  15.03.2013 Västnyland

  Skräp kan bli konst, slutkörda strumpor kan bli dockor och godiset behöver inte komma från en fabrik och vara inslaget i en massa papper. Det vet eleverna i Kyrkfjärdens skola efter temadagar.