Hoppa till huvudinnehåll

pojkvänner

 • Amerikansk klassring hittades i skogen i Finland 47 år efter att den tappats

  18.02.2020 Åboland

  Ringen hittades i S:t Karins med metalldetektor.

  Marko Saarinen hittade med sin metalldetektor en tjock ring, en klassring från Morse High School i Portland, Maine i nordöstra USA från år 1973. Men det är ett stort mysterium hur ringen hamnat i skogen i S:t Karins.

 • “Man såg inte på mig hur dåligt jag mådde, men hade man kommit hem till mig hade man genast märkt hur deprimerad jag var” – Emilia Lagergren tog ut sin 30-års kris i förväg

  28.09.2019 Kultur och nöje

  Ett ärligt samtal gjorde Emilia frisk.

  Emilia Lagergren fyller trettio år på hösten, men det kommer inte att komma någon trettioårskris. Trettioårskrisen avhandlades redan för fem år sedan och Emilia är idag på en bra plats i livet.

 • Essä: Min svartsjuka gör mig skyddslös

  27.12.2018 Kultur och nöje

  Om en svartsjuka som är som gift och vägen ut ur den.

  ”Min svartsjuka är kontrollerad av min skam, den hugger till när som helst och kastar mig från trygghet till tvivel.” Heidi Hakala skriver om sin känsla av otillräcklighet, den svartsjuka som blir symptomet och försöken att hitta en väg ut ur den.

 • Nicaraguas abortlag kriminaliserar och dödar unga flickor

  25.11.2017 Utrikes

  Landet hör till de få som har totalförbud på abort.

  Det finns idag fem länder kvar där man hamnar i fängelse om man gör abort. Ett av dem är Nicaragua och den stränga lagen går speciellt ut över unga, fattiga flickor. Aktivister hoppas ändå att man kan gå samma väg som Chile där totalförbudet ändrades så att abort blir tillåtet i vissa fall.

 • Jessica Etania - Dom kallar oss invandrare

  20.10.2017 Yle Fem

  På gatan möter jag nedlåtande blickar, det gör mig obekväm.

  På gatan möter jag nedlåtande blickar. Det gör mig obekväm men jag hade kanske gjort det samma.

 • När är det okej att bli tillsammans med någon annan?

  06.07.2017 Sex & sånt

  Kan man bli tillsammans med någon för snabbt?

  Om man gjort slut med en kille och är kär i en annan ... När är det okej att bli ihop med den då? (Om den tycker om en tillbaka).

 • Vi har ett dåligt sexliv

  06.07.2017 Sex & sånt

  Hjälp oss att få tillbaka vårt sexliv!

  Hejsan! Jag har sällskapat med min pojkvän nu i ett år och vårt sexliv fungerar inte alls, eller ärligt talat så har vi inget sexliv. I början fungerade det bra, men nu har han ingen sexlust över huvud taget. Jag vill jättegärna ha vårt sexliv tillbaka, men jag vet inte alls vad jag ska göra. Problemet sitter till största delen mellan öronen på min pojkvän. Han kan inte se mig som en älskare i sängen och på samma gång mor till hans barn. Jag är rädd för att vårt förhållande tar slut om vi inte får problemet löst. Tack på förhand!

 • Kan jag vara gravid trots skydd?

  06.07.2017 Sex & sånt

  Finns det risk för att jag är gravid?

  Hej! Jag har en fundering angående mens och graviditet. Jag har ätit både p-piller och haft p-ring i flera år, men slutade med det i vintras eftersom jag inte har mått bra av det. Jag och min pojkvän har använt kondom varje gång, men nu funderar jag om jag ändå kan vara gravid? Eller om min mens nu har blivit oregelbunden eftersom jag inte använder något hormonellt preventivmedel mera? Jag tycker att vi borde ha upptäckt ifall kondomen spruckit, men jag är inte helt säker. Borde jag testa mig?

 • Blir inte våt fast jag känner mig redo

  15.06.2017 Sex & sånt

  Varför blir jag inte våt?

  Jag är en 20-årig tjej som undrar en sak. Jag blir inte så våt "där nere" när jag och min pojkvän smeker varandra. Vi har nu varit tillsammans i snart ett år, men jag vill inte ha sex med honom ännu just på grund av att jag inte blir våt. Annars känner jag mig verkligen redo för det och brukar faktiskt inte vara det minsta nervös. Vad jag undrar är att vad detta kan bero på? Kanske det skulle kunna vara att jag ändå innerst inne är lite nervös, men jag tror inte det.

 • Tänder inte på min partner - vad ska jag göra?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Virtuellt otrogen?

  Jag måste tänka på en het killkompis för att bli kåt när jag ska ha sex med min pojkvän, som jag nog älskar. Skulle aldrig kunna erkänna det även om han frågade. Är jag virtuellt otrogen eller är det helt okej? Jag skäms alltid lite efteråt.

 • Är han beroende av porr?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Porr först sex sen.

  Min pojkvän vill inte ha sex om han inte först får titta på porr. Är det här normalt?

 • Kan man raka rumpan?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Behåring vid rupan.

  Hej, jag är en 15-årig tjej. Jag har inte något hemskt allvarligt problem, men ett sådant som verkligen stör mitt sociala liv och mitt sexliv. Det är nämligen så att jag har behåring i baken. Det finns ganska mycket hår där, och de flesta är svarta. Det ser hemskt ut, och det är verkligen pinsamt att duscha med sällskap. Jag har en pojkvän, och vi har stabilt sexliv, men jag måste hela tiden vara rädd för att han ska fara med händerna och smeka mig där... Kan man raka sig där? Eller vaxa? Snälla, hjälp mig!

 • Avbrutet samlag - hur stor risk att bli gravid?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Chans att bli gravid vid avbrutet samlag?

  Min pojkvän och jag har oskyddat sex, men han drar ut den precis innan det går för honom. Hur stor är chansen att jag blir gravid då? Jag undrar också om det är möjligt för spermierna att tränga igenom trosan och in i slidan?

 • Mår illa av att svälja sperma - är jag allergisk?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Kan jag vara allergisk för spermier?

  Hejsan! Hoppas verkligen att ni kan hjälpa mig. Jag undrar om man kan vara allergisk mot sperma eller av annan orsak reagera på sperma. Det är så att jag efter varje gång jag sväljer sperma får ont i magen och börjar må mycket illa i timtal. Oftast får jag diarré, men kastar inte upp. Detta sker efter bara ca 10-20 minuter efter att jag har svalt. Jag reagerar inte alls på sperma vid samlag eller på andra sätt utan bara när jag sväljer. För min pojkvän gör det inget att jag inte sväljer, det är jag själv som känner mig ledsen över att jag inte kan. Det känns så fel att strax efter utlösningen springa till toan och spotta ut det som om det vore något äckligt som jag inte vill ha. Finns det något jag kan göra?

 • Aldrig varit kär - är det konstigt?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Underligt om jag aldrig varit kär?

  Hej! Jag är 20 år gammal. Det måste låta konstigt, men jag har verkligen aldrig varit kär eller förälskad i någon, varken tjej eller kille. Aldrig känt en minsta attraktion till någon. Är detta vanligt eller är det nåt fel på mig? Det känns jobbigt att höra vänner tala om hur förälskade de är i nån, och om deras pojk- och flickvänner när man själv inte vet hur det känns. Tacksam för svar!

 • 16 år och ingen pubertet - är det normalt?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Sen pubertet.

  Jag är 16 år och har en akut fråga om min kropp. Jag har ingen mens, har aldrig haft det heller. Och jag har inga bröst. Alla andra i min klass har bröst men jag har ingenting. Så jag undrar om jag borde börja äta hormonpiller eller något annat som hjälper? Behöver jag hjälp av en läkare? När får jag min mens och mina bröst? Jag har en pojkvän och jag har märkt att han ser lite underligt på mig om jag visar mig naken för honom. Hjälp! Vad ska jag göra?

 • Vill ha sex - men med vem?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Sex fast man inte har en kille?

  Jag är en 19-årig tjej som vill ha sex med en kille, men har ingen kille. Varje gång jag ser på film/tv och dom har sex där så vill jag själv också, men när man inte har någon att ha med. Och ingen vill vara ihop med mig. Har varit singel hela livet. Alla andra har pojk/flickvänner men inte jag.

 • Vettigaste preventivmedlet för distansförhållande?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Ett bra preventivmedel för distansförhållande?

  Jag har ett distansförhållande och träffar min pojkvän väldigt sällan. Vi har inte haft sex ännu men jag är ganska säker på att vi kommer att ha det nästa gång vi ses. Därför undrar jag vilket preventivmedel som är smartast att använda? Räcker det med kondom? Hur vanligt är det att kondomen spricker?

 • Var sitter klitoris?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Hur ser klitoris ut och var är den egentligen?

  Jag är en sextonårig flicka som inte känner något behov av att onanera. Jag känner inget speciellt när min pojkvän eller jag själv tar på mig i underlivet. Hur ska jag göra för att det ska bli skönt? Var sitter egentligen klitoris och hur ser den ut?

 • Jag är rädd för att bli gravid

  14.06.2017 Sex & sånt

  Rädd att ha sex med min pojkvän, vill inte bli gravid.

  Jag är en tjej på femton vårar som aldrig har haft sex. Nu funderar jag på att ha det med min underbara pojkvän. Problemet är att jag inte vet om jag vågar - är så rädd att bli gravid!

Sidor