Hoppa till huvudinnehåll

folkbildningsorganisationer

 • Jyrgen Wiklund ny rektor för Vasa arbis

  11.01.2017 Österbotten

  Wiklund är bosatt i Vasa och arbetar som språklärare.

  Fiosofie magister Jyrgen Wiklund valdes i januari 2017 till ny rektor för Vasa arbis. Wiklund är bosatt i Vasa och arbetar som språklärare.

 • De firar 50 år av folkbildning

  17.11.2016 Österbotten

  Korsholms vuxeninstitut jubilerar.

  I höst är det 50 år sedan Korsholms vuxeninstitut inledde sin verksamhet. Det firas under hela året och i synnerhet lördagen den 19.11, då jubileumsfesten anordnas.

 • Hiphop kan vara en väg mot integrering

  09.12.2015 Kultur och nöje

  Johan Söderman har forskat i hiphop som folkbildning

  Inom rock har läraren sedan begynnelsen uppfattats som fienden. Inom hiphop är det tvärtom; här har man sett upp till läraren, hävdar docent Johan Söderman, som forskat kring hiphop som folkbildning.

 • Listiga marthor lurade ryska myndigheter

  11.12.2014 Östnyland

  "Hundra år av kvinnokraft" handlar inte bara om Borgå svenska Marthadistrikts hundra årshistorik utan också om martharörelsens historia.

 • SFV:s kulturpris till Joakim Groth

  26.03.2014 Kultur och nöje

  Svenska folkskolans vänner har beslutat om kulturpris och medaljer för år 2014 och SFV:s kulturpris går i år till författaren Joakim Groth, Brobyggarpriset går till journalisten Saska Saarikoski.

 • SFV delar ut pris och stipendier

  27.03.2013 Kultur och nöje

  Svenska Folkskolans Vänner har delat ut pris till ett flertal kulturpersoner och folkbildare, bland dem filmregissören, producenten och manusförfattaren Claes Olsson, ambassadör Ralf Friberg och den kulturella mångsysslaren M.A. Numminen.