Hoppa till huvudinnehåll

giftiga ämnen

 • Giftig rök spred sig i området kring Mosabacka i Helsingfors – faran är nu över

  16.10.2017 Huvudstadsregionen

  Tågtrafiken har återgått till det normala.

  Fabriksbranden är nu under kontroll och faran för giftig rök är över. Tågtrafiken har också återgått till det normala. Tidigare idag uppmanades personer som befann sig på området att söka sig inomhus.

 • Trafiguras jurister tryckte på: ”Jag blev förbannad”

  02.04.2017 Samhälle

  Norska grävande journalister uppdagade giftskandal.

  En häftig tankexplosion skakade den norska västkusten för 10 år sedan. Spåren ledde till den multinationella råvarujätten Trafigura. Bolaget försökte hindra publiceringen av den information som den norska grävande journalisten Kjersti Knudssøn och hennes kollega Synnøve Bakke hade grävt fram: Jag blev förbannad, säger Knudssøn.

 • Farligt giftutsläpp på Sundholmens kraftverk – fem personer har förts till sjukhus

  01.02.2016 Huvudstadsregionen

  Filter som innehöll ett giftigt ämne fattade eld.

  Farligt gift har läckt ut på Sundholmens kraftverk i Helsingfors under måndag förmiddag. Orsaken var att några filter som innehöll ett giftigt ämne fattade eld.

 • Kina börjar informera om miljöriskerna

  28.08.2015 Utrikes

  Kina satsar på miljöinformation

  Efter den förödande hamnexplosionen i Tianjin utanför Peking övervakar miljöministeriet nu dygnet runt risken för nya miljöfaror vid lagret med dödlig natriumcyanid.

 • Inga Fazers karelska piroger på grund av läckageolycka

  06.04.2015 Inrikes

  Alla Fazers karelska piroger tillverkas i Villmanstrand.

  Nattens ammoniakläckage vid Fazers bageri i Villmanstrand leder till att bageriet inte kan leverera karelska piroger till butikerna på tisdagen. Fabriken tillverkar alla Fazers karelska piroger i Finland.

 • SVT: Skadliga ämnen i vinterskor för barn

  08.11.2014 Utrikes

  Ett årligt test som gjorts av Testfakta visar att flera vinterskor för barn innehåller skadliga ämnen, rapporterar Sveriges Television. Också vinterskor för barn som säljs i Finland kan innehålla ämnen som är skadliga, uppger Säkerhets- och kemikalieverket Tukes.

 • Förorenad farled vållar problem i Borgå

  01.09.2014 Östnyland

  En muddring av farleden Borgå-Tolkis är besvärlig ur miljösynpunkt. Både i åmynningen och i Svartbäcksfjärden finns giftiga ämnen.

 • Risk för betong i dricksvatten i Kristinestad

  26.11.2013 Österbotten

  I Kristinestad ska det utredas om det finns risk för att skadliga ämnen från betong kommer i dricksvattnet då vindkraftverk med betongfundament byggs för nära ett grundvattenområde.

 • Ögonvittne mötte polisen i skogen

  13.11.2013 Österbotten

  Ett kvinnligt ögonvittne befann sig inne i sitt hus, i byn Salamanjärvi, när hundarna plötsligt började skälla våldsamt. Kvinnan gissade att jaktplan flög i närheten och gick ut på gården. Då hörde hon en stor smäll och såg ett starkt ljussken.

 • Stop Talvivaara polisanmälde gruvbolaget

  27.05.2013 Inrikes

  Rörelsen Stop Talvivaara har lämnat in en anmälan till polisen i Idensalmi mot Talvivaara-gruvan. Polisen uppmanas utreda om bolaget Talvivaara har gjort sig skyldigt till fortsatt grovt miljöbrott under beskydd av NTM-centralen i Kajanaland.

 • Inga gifter i Berezovskijs hem

  24.03.2013 Utrikes

  Brittiska poliser som undersöker omständigheterna kring den ryske affärsmannen Boris Berezovskijs död har inte hittat spår av misstänkta ämnen i hans herrgård i Storbritannien.