Hoppa till huvudinnehåll

avreglering

 • Taxilagen trädde i kraft - priserna är fria

  01.07.2018 Inrikes

  Den gula taxiskylten är inte längre obligatorisk.

  Finlands nya taxilag har trätt i kraft. Det innebär att taxichaufförerna och -bolagen från och med i dag fritt kan prissätta taxiresorna. Inte heller är den gula taxiskylten längre obligatorisk.

 • Sverige slopar monopol på penningspel i tuff miljö

  17.06.2017 Utrikes

  Spelmonopolet "finns bara på pappret", nätbolag tar över.

  Det är vilda västern på penningspelsmarknaden i Sverige. Det försöker man komma åt genom ny lagstiftning. Svenska Spel blir av med monopolet och andra spelbolag kan söka licenser.

 • Taxipriserna i Sverige blev en djungel för kunden

  19.04.2017 Utrikes

  Fri prissättning kräver medvetna kunder - många luras.

  Att som kund orientera sig bland taxiföretagarnas prissättning är en sann utmaning i Stockholm. Efter en total avreglering av marknaden försöker Sverige åtgärda de största problemen för att kunderna inte ska känna sig grundlurade.

 • Trumps avreglering av finansmarknaden oroar ECB-bossen

  07.02.2017 Utrikes

  Kritik också på hemmaplan.

  Det regelverk som byggdes upp efter finanskrisen i USA ska nu rivas. Det har president Donald Trump bestämt. Nu väcks kritiska röster mot beslutet på båda sidor om Atlanten.

 • Apotekarförbundet vill mota marknadsliberalerna i grind

  27.10.2016 Inrikes

  Apoteksbranschen: Vi kan förnya oss, men inte för mycket.

  Diskussionen om att avreglera apoteksbranschen blev för hård. Nu går apotekarnas intresseförbund en smula motvilligt ut med sina egna reformförslag.

 • Inte raka spåret för privatisering i Sverige

  20.10.2015 Utrikes

  Trots populär tågtrafik har mycket gått fel i Sverige.

  Svenskarna åker tåg som aldrig förr. Men förseningar har blivit vardag och missnöjet är stort. Mycket kunde ha gjorts annorlunda i den svenska avregleringen, säger experter.

 • Medborgarna med i avregleringen

  14.10.2014 Inrikes

  Regeringen börjar samla in förslag av medborgarna, organisationer och partier om vilka lagar och regleringar som upplevs som onödiga.

 • Ska tågtrafiken privatiseras?

  25.03.2013 Utrikes

  Järnvägstrafiken ska konkurrensutsättas fullt ut. I EU bereds som bäst ett förslag om hur persontrafiken ska öppnas för privata aktörer i hela Europa, och senare i vår ska regeringen diskutera en tidtabell för Finland. Planerna väcker blandade känslor.