Hoppa till huvudinnehåll

prästerskapet

 • Kläder som ger glädje och självförtroende

  18.10.2015 Kultur och nöje

  Maskerader, cirkusnöjen och Helsinki Lolita Community.

  Villa Gyllenbergs utställning Maskerader, cirkusnöjen och gatukonst kopplar samman den finska karnevalstraditionen med Nordens första Lolita Community.

 • En torsdag som präst

  30.04.2015 Tro

  Mia Bäck beskriver en vanlig torsdag som präst

  "Förundrad packar jag jobbväskan och tackar för alla människor jag fått möta en torsdag som präst". Mia Bäck skriver om sin arbetsdag. Förväntansfull men lite trött efter en intensiv kurs packar jag jobbväskan och går igenom dagen som ligger framför. Kalendern är fylld av människomöten. Glad för att det också finns ställtid i dagsschemat.

 • Henkesi edestä - hur långt skulle du gå?

  10.04.2015 Kultur och nöje

  Förmår förmildrande omständigheter mildra skammen?

  Petri Kotwicas nya film ställer publiken inför ett intrikat upplägg. Ett brott begås oavsiktligt. En person är skyldig till det som sker, en annan till att det skedda förtigs. Frågan är om alla är offer?

 • Kvinnoprästvänlig kyrkoherde till Karleby nästa sommar

  20.11.2013 Österbotten

  Kyrkoherden i Karleby, Peter Kankkonen, går i pension nästa sommar. Han liksom de två övriga prästerna i församlingen har varit uttalade kvinnoprästmotståndare, men följande kyrkoherde kan inte ha den inställningen.

 • Djupa klyftor i kyrkan, splittring oundviklig

  29.03.2013 Inrikes

  En splittring av den evangelisk-lutherska kyrkan verkar oundviklig, säger biskop Björn Vikström i en intervju för Yle Nyheter inför påsken. Lutherstiftelsen är på väg ut ur kyrkan och trots att splittring aldrig är en lätt sak skulle det vara en lättnad. Biskopen öppnar också för en omprövning av kyrkans vigselrätt. Kommentera gärna biskopens tankar!