Hoppa till huvudinnehåll

sexualrådgivning

 • Hälsovårdare om skolbarn som skickade nakenbilder till varandra: ”Föräldrar borde diskutera sexualitet före barnet är fött”

  22.05.2019 Åboland

  Inte bara barn utan även vuxna behöver sexualrådgivning.

  Förra veckan framkom det att skolbarn har skickat nakenbilder på sig själva för att hitta någon att öva att ha sex med. Hälsovårdare och sexualrådgivare Marjukka Takala och Leena Kurka anser att barn och unga behöver trygga vuxna omkring sig.

 • Bra sexualkunskap leder till färre aborter

  15.06.2017 X3M

  Tack vare sexualkunskap görs det färre aborter än på 26 år.

  Det görs färre aborter nu än på 26 år, mest på grund av dagens preventivmedel och sexualkunskap. Trenden är den samma i hela Finland men vissa delar av landet är före i utvecklingen än andra.

 • Sexualupplysningsserien "Sex på kartan"

  06.04.2016 Vetamix

  En serie om människans anatomi, förälskelse, sex med mera.

  "Sex på kartan" är en animerad sexualupplysningsserie på sju avsnitt. I serien bekantar vi oss närmare med människans anatomi och begrepp som förälskelse, sex, onani och preventivmedel. Serien lämpar sig för högstadiet och uppåt.

 • Amningspolikliniken stänger – ingen sexualpoliklinik öppnar i Borgå

  09.10.2015 Östnyland

  Borgå sjukhus måste spara en miljon i år.

  Borgå sjukhus måste spara en miljon i år. Då stryks bland annat amningspolikliniken. Sexualpolikliniken som skulle öppna denna höst blir inte av.

 • Sex, våld och energidrycker - vad pojkar vill tala ut om

  11.08.2015 Samhälle

  Poikien puhelin tog emot över 7000 samtal under 2014

  Unga killar känner sig inte alltid bekväma med att tala ut om sina tankar med vuxna i sin egen omgivning. Då kan det känns bättre att anonymt tala ut med en utomstående vuxen via Pojkarnas telefon.

 • Preventivrådgivningen haltar

  20.01.2015 Vetenskap

  Överläkare Dan Apter varnar för att man missköter den preventiva rådgivningen igen och hoppas att frågan så fort som möjligt tas upp till behandling i riksdagen.

 • Sex förbryllar även vuxna

  03.11.2014 Huvudstadsregionen

  Sexualundervisningen för skolungdomar är på rätt köl, men hur står det till med de vuxnas kunskap? Det verkar finnas en stor efterfrågan på ställen där också vuxna kan få svar på sina frågor om sex, säger sexualterpaeut Anna Kolster.

 • Hur ska sex läras ut?

  31.10.2014 Östnyland

  Vem är det egentligen som ska berätta för de unga om sex och sånt? Ligger ansvaret helt och hållet på skolan eller ska det diskuteras hemma vid köksbordet? Vi frågade de unga hur de vill ha det.

 • Missnöje med kroppshår ökar

  20.06.2014 Inrikes

  Det finns en bransch som går bra för tillfället. Företag som sysslar hårborttagning rapporterar om stor efterfrågan på sina tjänster. Men sexualvårdare lyfter ett varningens finger.

 • Mera sexsnack i skolan?

  08.04.2014 Samhälle

  Redan i lågstadieåldern har många barn sett pornografiskt material på nätet. Borde sexualfostran i skolorna få en mer framträdande roll i en värld som blir allt mer sexualiserad?

 • Sex&Sånt i din bokhylla

  10.10.2013 X3M

  Nu finns Sex&sånt också i bokform. Det här är handboken som ska rädda Svenskfinland från klamydia. Bland annat.

 • Framtidens kondom passar alla storlekar

  03.04.2013 Samhälle

  Smaksatta, självlysande färggranna och knottriga. Utbudet av kondomer blir allt större men ändå struntar många i den lilla slasktratten som är det effektivaste sättet att stoppa HIV. Nu efterlyses en bättre kondom.