Hoppa till huvudinnehåll

familjerådgivning

 • Ska du gifta dig i sommar? Var gärna romantiker men också realist, råder experter

  14.06.2018 Österbotten

  Vi bad en advokat och en familjerådgivare om äktenskapsråd.

  Högsäsongen för bröllop har inletts och många planerar bröllopsfesterna noggrant. Men det lönar sig också att planera för äktenskapet. Kommunicera, är både advokatens och familjerådgivarens hälsning till blivande makar.

 • Borgåtragedin: Vad ska man göra om man oroar sig för en annan?

  14.11.2017 Östnyland

  Det lönar sig alltid att fråga hur någon mår, säger expert.

  Det lönar sig alltid att fråga hur en annan människa mår om man är orolig för att allt inte står rätt till. Det säger Maria Andersson, servicedirektör för barn- och familjetjänster i Borgå.

 • Tre tips på hur du vårdar ditt förhållande

  26.02.2016 Västnyland

  Familjerådgivare uppmanar dig att säga hej och god natt.

  Lever du ett jäktat liv och tycker din relation till din partner fallit i skymundan? Familjerådgivare uppmanar dig att säga hej och god natt.

 • Allt fler söker hjälp i parterapi

  03.12.2015 Familj

  Särskilt 30-40-åringar söker hjälp under småbarnsåren.

  Småbarnsåren i familjen är en direktsändning som man inte får tillbaka. Det lönar sig att satsa på sitt parförhållande för det påverkar hela familjen.

 • De hjälper dig att ta tag i det som är svårt

  03.10.2015 Västnyland

  Församlingarnas terapeuter har hjälpt 150 raseborgare i år.

  När livet i din parrelation eller i din familj inte blev som du hade tänkt dig kan du vända dig till familjerådgivningscentralen i Pojo kyrkby. Församlingarnas familjeterapeuter har hjälpt 150 raseborgare hittills i år.

 • Äktenskapslag hotade kärnfamiljen 1987

  04.09.2015 Arkivet

  Den nya lagen befarades resultera i rekordmånga skilsmässor.

  Äktenskapslagen ändrades i slutet av 1980-talet. Före 1988 måste man bevisa skuld eller otrohet, efter det räckte med en ansökan utan motiveringar och med en betänketid. Många var oroliga för att detta skulle leda till en svindlande ökning i skilsmässosiffrorna.

 • ”Att tala svenska är ingen attitydfråga”

  11.06.2015 Huvudstadsregionen

  Psykolog Nädia Radi har valts till årets Brobyggare i Esbo.

  Psykolog Nädia Radi är årets Brobyggare i Esbo. Hon har ihärdigt arbetat för svenskspråkiga familjers rätt att få hjälp på sitt modersmål, men tycker det ännu finns rum för förbättring.

 • Lekglädje på familjerådgivningen i Borgå

  05.06.2015 Östnyland

  Liv i luckan under aktivitetskväll på rådgivningen.

  Det var liv i luckan då Borgå familjerådgivning arrangerade en aktivitetskväll för barn och föräldrar på torsdagen. Yle Östnyland var också på plats.

 • Tyska prostituerade lär sig umgänge med funktionshindrade

  26.05.2015 Utrikes

  Familjerådgivning ordnar kurser.

  För personer med funktionsnedsättning handlar det i många fall om det enda alternativet. Känner man för att ha sex måste det vara tillsammans med en prostituerad. I Tyskland erbjuder en familjerådgivning nu kurser för prostituerade, så att de bättre kan ta hand om kunder med funktionsnedsättning.

 • Vi för evigt

  30.04.2015 Tro

  De jobbar på att ha ett lyckligt äktenskap.

  Tanja och Mathias Forsblom jobbar aktivt på att ha ett lyckligt äktenskap. Däremellan drar de kurser i kärlek och sällskapande.

 • Hyvästi Afrikka – århundradets kärlekshistoria

  02.04.2015 Kultur och nöje

  Vårens finaste dokumentär träffar en mitt i hjärtat.

  Iiris Härmäs ”Hyvästi Afrikka” är en dokumentär som fungerar på många plan. Via en fantastisk vänskapsrelation skildras kampen för ett mera jämställt Uganda. Och för en positivare värld.

 • Påskveckans Andrum: Det goda är starkare

  01.04.2015 Tro

  Familjerådgivare Yvonne Terlinden håller Andrum i påskveckan

  Andrum i Radio Vega i Påskveckan hålls av Yvonne Terlinden: "Påsken berättar om just det här: det goda är starkare. Ur det svartaste, ur döden, kan livet vakna och något nytt växa fram. Det syns inte, det känns inte så alla dagar. Men det är ändå så."

 • Nedskärningar kan drabba familjerådgivningar

  24.11.2014 Huvudstadsregionen

  Församlingarnas familjerådgivningar ligger i riskzonen då kommunerna i huvudstadsregionen försöker minska på sina utgifter. Senast har verksamheten diskuterats i Esbo och i Kyrkslätt.

 • "Människor ensamma med sina relationer"

  19.11.2014 Västnyland

  Familjerådgivningscentralen i Raseborg har flyttat från Mjölbolsta till Pojo kyrkby. Där får par och familjer stöd och hjälp för att klara av svåra situationer.

 • Allt fler barn omhändertas i Sibbo

  23.09.2014 Östnyland

  Antalet placerade barn i Sibbo har ökat med en tredjedel jämfört med samma tid i fjol. Sibbo har traditionellt haft färre problem än de övriga metropolkommunerna, men familjernas ökade behov av stöd syns nu också där.

 • ”Min värld går i kras och jag kan inte göra något”

  03.09.2014 Östnyland

  Skilsmässa i barnfamiljer var ämnet då Borgå familjerådgivning arrangerade en temakväll för föräldrar. Ett tiotal personer deltog.

 • Bra start för familjemedling i Borgå

  10.07.2014 Östnyland

  Borgå och Sibbo har tillsammans med Helsingfors, Kervo, Tusby och Träskända deltagit i ett projekt med målet att utveckla nya modeller för familjemedling.

 • Familjerådgivningscentralen får fortsätta i Kyrkslätt

  15.10.2013 Huvudstadsregionen

  Familjerådgivningscentralen i Kyrkslätt som tidigare i höstas var hotad, får nu fortsätta med ett förnyat samarbetsavtal mellan kommunen och församlingen.

 • Kyrkslätt vill skära ner inom familjerådgivningen

  16.09.2013 Huvudstadsregionen

  Kyrkslätt vill säga upp samarbetet med församlingen när det gäller familjerådgivning och det här kan göra det svårare att få rådgivning på svenska. Orsaken är det ekonomiska läget i kommunen och man räknar med att spara genom att säga upp understödet till församlingen.

 • Familjerådgivningen ordnar flera temakvällar

  08.04.2013 Östnyland

  Temakvällen i januari var så populär att familjerådgivningen i Borgå arrangerar två till.

Sidor