Hoppa till huvudinnehåll

förväntningar

 • Kolumn: Sju nyanser av medelålderskris - känner du igen dig i Lotta Greens lista?

  24.11.2019 Kultur och nöje

  Uppfyller du Lotta Greens sju tecken på medelålderskris?

  Tatuering, gummsjuka, dragspel... Kolla om du uppfyller Lotta Greens sju tecken på medelålderskris!

 • Många mår dåligt av prestationskraven - testa om du är en överpresterare

  11.06.2019 X3M

  Mäter du ditt värde i prestationer? Gör Svenska Yles test.

  Prestationsångest är väldigt vanligt bland unga kvinnor i Finland. Svenska Yles test om prestationsångest visar hur du placerar dig i jämförelse med andra - och ger dig samtidigt hjälp på vägen.

 • Tom Tiainen tror att män behöver få träffas i grupp, utan kvinnor: "Då vågar vi visa oss svaga utan att samtidigt förlora en bit av vår manlighet"

  23.09.2018 Tro

  Män vågar visa sina svagheter om inga kvinnor är med.

  Tom Tiainen tror att många män behöver få träffas regelbundet i grupper där inga kvinnor är med. För att det är lättare att visa sig svag då, på ett sätt man ogärna gör inför kvinnor.

 • Joakim Rundt: Ungdomen sviker våra underliga förväntningar

  06.06.2017 Samhälle

  I lördags fick Ungdomen lov. Och skulle följaktligen härja.

  Joakim Rundt kåserar om hur vi tror att ungdomen ska härja i fyllan när det ju mest är vi vuxna som sysslar med sånt.

 • Många yrken försvinner - svårt att välja rätt utbildning

  15.05.2016 Inrikes

  Minst hotade jobben kan inte utföras av maskiner.

  Arbetslivet förändras i rasande takt, och om 20 år är det många yrken som förväntas försvinna helt. Samtidigt vill ungdomar fortfarande utbilda sig inom väldigt traditionella branscher, och de saknar ofta kunskap om framtidens arbetsliv.

 • Fotbolls-VM: Skador skapar oro i Tyskland

  13.06.2014 Utrikes

  Fotbolls-VM är igång och i många länder är förväntningarna på det egna laget mycket höga, så också i Tyskland. Det tyska laget räknas till favoriterna, men samtidigt har man haft en hel del problem med skador inför turneringen. Bland tyskarna är man lite osäker på vad laget kan klara av.

 • Förväntningar på oss själva skapar den största stressen?

  01.02.2014 Sluta panta

  “Om jag bara var lite smalare så skulle jag nog bli mycket lyckligare...” ”Jag borde nog skaffa en nyare mobil! Då skulle de där tuffa killarna säkert inte dissa mig i skolbussen... Man MÅSTE ju ha smartphone idag - jag skäms ögonen ur mig!” ”Jag trodde det skulle kännas annorlunda att ha en pojkvän... Borde det inte vara mer romantiskt och förälskat, så där som i filmerna..?”

 • Är gymnasiet så lätt som du tror?

  11.11.2013 Nyhetsskolan

  Många tycker att gymnasiet verkar lätt, men efter att vi själva började i gymnasiet, har vi märkt att man måste jobba mycket hårdare och ta mera ansvar för sitt eget skolarbete. Vi gjorde en undersökning i årskurs 9 där vi frågade vad de tror att skillnaden mellan högstadiet och gymnasiet är. Vi jämförde deras åsikter med vår egen och våra klasskompisars. Vad blev slutsatsen?

 • Ahtisaari hoppas på bättre samarbete med Iran

  09.11.2013 Inrikes

  Förhandlingarna om Irans kärnprogram har gått relativt bra, säger president Martti Ahtisaari som var gäst i Yles morgonprogram Ykkösaamu. Han hoppas på ett ordentligt avtal, förändringarna som har skett i Iran måste utnyttjas, anser han.

 • I Sydafrika kan allt hända

  25.10.2013 Utrikes

  Nästa år är det valår i Sydafrika och mycket står på spel. Förväntningarna var stora när landet gick in för demokrati efter apartheidtiden. Många problem kvarstår ändå, såsom fattigdom, dålig utbildning och ökande brottslighet.

 • Kvinnornas dag ordnas i Kristinestad

  17.10.2013 Österbotten

  I Kristinestad ordnas evenemanget Nais Day nu fjärde gången. Det är en dag för kvinnor och temat för evenemanget är Må bra - Feel good. Företagaren Gunilla Mäkelä som ordnar Feel Good - mässan har höga förväntningar.

 • Byggförbundet utanför central inkomstuppgörelse - metall går med

  06.09.2013 Inrikes

  Byggarbetarnas förbund stannar utanför den centrala inkomstuppgörelsen. Förbundets ordförande Matti Harjuniemi säger till Yle Nyheter att uppgörelsen sänker finländarnas köpkraft mer än vad man allmänt har försäkrat. Däremot säger metallförbundet enhälligt ja till uppgörelsen.

 • J.K. Rowling skrev deckare under pseudonym

  14.07.2013 Kultur och nöje

  Författaren till den prisade deckaren The Cuckoo's Calling har visat sig vara Harry Potter-författaren J.K. Rowling. Sunday Times rapporterar att Rowling skrev boken under pseudonymen Robert Galbraith.

 • Girls sjunger i Italien

  03.07.2013 Västnyland

  Damkören Girls från Raseborg är som bäst på ännu varmare breddgrader, i närheten av medelhavet.

 • Anställda bedrövade över HSS Medias sparkrav

  23.04.2013 Österbotten

  HSS Media koncernen meddelade igår att företaget inleder samarbetsförhandlingar och två miljoner euro ska sparas. HSS Media ger ut tidningarna Vasabladet, Österbottens Tidning, Syd-Österbotten och Pietarsaaren Sanomat. Tidningarna har klarat sig bra och tappat mindre prenumeranter än dagspressen i medeltal.

 • Museibesökarna i Vasa profileras

  22.04.2013 Österbotten

  I Vasa vill man få större klarhet i vem som egentligen besöker Kuntsis museum för modern konst och Tikanojas museum. Därför kommer man i år att börja profilera museibesökarna berättar museichef Selma Green.

 • På kurs för att lyckas i äktenskapet

  05.04.2013 Samhälle

  - Precis som en bil behöver servas, så behöver äktenskapet tas om hand. Parrelationen sköter inte sig själv. Särskilt inte när man får barn.

 • Malenas jul

  18.12.2009 Arkivet

  Får man någonsin vara glad mera när ens har mamma dött?

  Julen närmar sig. Men Malenas mamma är död. Får man någonsin vara glad mera när ens har mamma dött?

 • Det var inte lätt att vara mamma på 1960-talet

  09.05.2008 Arkivet

  En mor får skylla sig själv om hon är ensam på morsdagen.

  Det är ingen vits att sitta hemma och älta bittra tankar om att det inte blev någon morsdagsfirning i år heller, menar redaktör Ann-Marie Franck. Om man blir ledsen av detta har man kanske gjort fel. Men 13-barnsmammorna får åtminstone Finlands vita ros.