Hoppa till huvudinnehåll

obduktion

 • Rättsläkare: Epstein hängde sig i fängelsecell

  16.08.2019 Utrikes

  Den 66-årige mångmiljonärens död väckte många frågor.

  Obduktionen på Jeffrey Epstein visar att dödsorsaken var självmord genom hängning, rapporterar nyhetsbyrån AP.

 • Obduktionsresultat väcker ytterligare frågor om Epsteins död

  15.08.2019 Utrikes

  Brutet tungben kan tyda på strypning.

  Den sexbrottsåtalade mångmiljonären Jeffrey Epsteins död fortsätter att väcka frågor. Resultaten från Epsteins obduktion visar att flera ben i hans nacke, bland annat tungbenet var brutet, rapporterar Washington Post.

 • Patologen Andreas har gjort över 200 obduktioner: ”Rökare har jättestela kärl, det krasade när jag klippte"

  11.12.2018 X3M

  "Det jobbigaste var lukterna"

  Ibland var jag tvungen att skjuta känslorna åt sidan och bara göra ett bra jobb, säger Andreas Lundin som gjort över 200 obduktioner.

 • Mannen som jobbar med de döda

  17.04.2017 Samhälle

  Yrket som preparator kräver rätt slags personlighet.

  Yrket som preparator, eller medikalvaktmästare, kräver både ett starkt psyke i för- och efterarbetet med den döda kroppen, men också social kompetens för att kunna agera professionellt inför de anhöriga.

 • Replotbo inte skyldig till fruns död

  08.03.2017 Österbotten

  Åtalades för att ha dödat sin fru.

  I maj förra året hittades en kvinna död i sin lägenhet i Replot i Korsholm. Hennes man stod åtalad för grovt dödsvållande men friades på onsdag från alla åtal.

 • Sjukdomsattack bakom dödsfallet i Skolparken

  07.06.2016 Österbotten

  Polisen misstänker inget brott.

  Det finns ingen orsak att misstänka brott i fallet med den man som hittades död i Skolparken i Jakobstad i måndags. Polisen uppger att mannen av allt att döma har drabbats av en sjukdomsattack.

 • Dödsfallet i Replot: Mannen nekar fortsättningsvis till dråp

  26.05.2016 Österbotten

  Mannen är skäligen misstänkt för dådet.

  På lördagsmorgonen den sjunde maj hittades en kvinna död i sin bostad i Replot i Korsholm. I bostaden befann sig också kvinnans man som polisen grep. Mannen är misstänkt för dråp men han har inte erkänt dådet.

 • Dödsfallet i Replot utreds som dråp

  09.05.2016 Österbotten

  Offrets make misstänkt.

  Polisen i Österbotten utreder helgens dödsfall i Replot som dråp. Offret, en medelålders kvinna, misstänks ha dödats av sin man.

 • Lång väntan på obduktionsrapport

  25.04.2016 Österbotten

  Folke Forsberg har väntat i åtta månader.

  I augusti dog en nära anhörig till Folke Forsberg. Han väntar fortfarande på svar varför den unga och friska mannen dog. Sedan hösten 2010 utförs de rättsmedicinska obduktionerna i Tammerfors.

 • S:t Karins-vargen hade varken skabb eller rabies

  11.04.2016 Åboland

  Polisen fattade beslut om att vargen skulle skjutas.

  Den varg som fälldes i Pikis i medlet av mars hade varken skabb eller rabies. Det visar Livsmedelssäkerhetsverket Eviras obduktion.

 • Danska barn älskar obduktioner av vilda djur?

  09.10.2015 Utrikes

  Odense Zoo förbereder obuktion av lejon inför barnpublik.

  Den offentliga obduktionen av giraffen Marius på Köpenhamns zoo orsakade internationellt rabalder i februari i fjol. Nu ska danska barn få följa med obduktionen av ett lejon på Odense Zoo.

 • Färre ska obduceras i framtiden

  25.02.2015 Åboland

  Antalet obduktioner ska minska i Åbo. Det är främst obefogade obduktioner där patienten har dött en naturlig död som rättsläkarna vill få bort.

 • Palestinska pojken brändes levande

  05.07.2014 Utrikes

  Preliminära obduktionsresultat visar att den palestinska pojken som hittades mördad i Jerusalem på torsdagsmorgonen hade bränts till döds. Mordet misstänks ha varit en hämndattack för morden på tre israeliska tonårspojkar på Västbanken.

 • SvD: Tvättbjörnen på väg norrut

  10.03.2014 Utrikes

  Djurexperter befarar att tvättbjörnen är på väg att etablera sig i Sverige, skriver Svenska Dagbladet. En död tvättbjörn har nämligen hittats på stranden i Skåne.

 • Sanningar ur gravens gömmor - förgiftades Arafat?

  07.11.2013 Utrikes

  Ett schweiziskt forskarteam har åtta år efter palestinierpresidenten Yasser Arafats död påvisat att han kan ha förgiftats med radioaktivt polonium-210. Obduktionsrapporten talar om synnerligen höga halter av ämnet, utan att ta ställning till om han mördades.

 • Obduktionsrapport: Arafat kan ha förgiftats

  06.11.2013 Utrikes

  Den tidigare palestinska ledaren Yasser Arafat kan ha förgiftats med radioaktivt polonium, visar en schweizisk obduktionsrapport som nyhetsbyrån al-Jazeera har läst.

 • Sydsvenskan: Vaktmästare utförde obduktioner

  03.11.2013 Utrikes

  En vaktmästare utförde obduktioner på bårhuset i Kristianstad i somras då det var brist på personal, skriver Sydsvenska Dagbladet. Mannen var anställd av ett serviceföretag för att sköta transporter och rulla sängar.

 • Polisen: Avlidna transporteras under ovärdiga former

  18.10.2013 Hälsa

  Långa transporter av avlidna kommer att bli allmännare i framtiden, då obduktioner utförs på allt färre ställen. Men liktransporter dras ofta med allvarliga brister - de döda behandlas ovärdigt, och kan till exempel få göra resan på skåpbilens golv.

 • Pablo Nerudas kropp grävs upp

  07.04.2013 Utrikes

  Den chilenske Nobelpristagaren och poeten Pablo Nerudas kropp grävs upp det här veckoslutet för att obduceras 40 år efter hans död.