Hoppa till huvudinnehåll

övernaturliga väsen

 • Tror du på spöken?

  05.01.2016 X3M

  Rösta ja eller nej i vår webbenkät!

  Plötsligt erkänner din kompis att hen tror på spöken. Situationen kan antingen bli riktigt pinsam eller så finner ni en ny gemenskap. Tror du på spöken? Rösta i vår webbenkät!

 • Konstiga ljudfenomen på Svartå slott

  17.07.2014 Kultur och nöje

  En svårförklarlig knackning uppdagades då vi lyssnade igenom materialet från tv-inspelningarna av En svensk sommar i Finland på Svartå slott.

 • Gungstolssällskapet ser andar och spöken

  08.11.2013 Östnyland

  Det var mörkt och dimmigt och en spöklig stämning då Gungstolssällskapet på Svenska dagens kväll samlades i ett litet gult hus i gamla stan i Borgå.

 • "Jag tror inte på spöken, men jag är rädd för dem"

  31.10.2013 Österbotten

  För fyra år sedan gav författaren Tiina Hietikko-Hautala ut boken "Andarnas stad - Spökhistorier från Vasa". Nu har hon vidgat vyerna med boken "Andarnas Österbotten - spökhistorier från land och hav".

 • Spökar det på Alexandersteatern?

  08.04.2013 Huvudstadsregionen

  En av fotografernas kameror stänger av sig själv trots att batteriet är fulladdat. Det kan hända att den ryska officeren stiftat bekantskap med de nattliga gästerna.

 • Eldsjäl - programmet om det övernaturliga

  21.06.2010 Arkivet

  Diskussionsprogrammet Eldsjäl

  Finns det liv utanför jorden? Kan man få kontakt med de döda? Hur ser jordens framtid ut? Bland annat dessa frågor försöker diskussionsprogrammet Eldsjäl från 1995 hitta svar på.

 • Spöken i Östnyland

  14.06.2010 Arkivet

  Spökhistorier från gamla gårdar i Östnyland.

  På gamla gårdar med anor har ofta obehagliga händelser inträffat, händelser som kanske slutat med ond, bråd död. Då kan det hända att gården hemsöks av spöken. Här beger vi oss till Östnyland på spökjakt.

 • Spöken och troll i skärgården

  08.09.2006 Arkivet

  Tron på troll och spöken var inget ovanligt förr.

  Tron på troll och spöken var inget ovanligt i det tidiga 1900-talets skärgårdssamhällen. Astrid Eskills berättar här om gamla seder och gammal folktro på Iniö.