Hoppa till huvudinnehåll

direktansluten bearbetning

 • Hejdå kontoret! Så här blir du en digital nomad

  02.05.2018 X3M

  Så bytte Sandy ut vardagen mot ett liv på resande fot.

  Kör bara kör är Sandys uppmaning till alla som, liksom hon, vill ha hela världen som sin arbetsplats. "Vissa tänker så mycket att de aldrig kommer iväg".

 • Filosof: Nätaggression handlar om njutning i att leka med aggressiva uttryck

  17.09.2017 Kultur och nöje

  Varför är vi aggressiva på nätet?

  Varför är vi så aggressiva på nätet? Filosofen Stina Bäckström ser stora likheter mellan nätaggression och en urspårande lek.

 • Nya Studentbladet är till för alla - också de som inte bryr sig

  22.02.2017 X3M

  Studentbladet lanserar en ny sajt som är till för alla.

  Nu är det slut med Nordens äldsta studenttidning – men bara till pappers. Studentbladet lanserar nämligen en helt ny digital tjänst som är till för alla.

 • Susanne Lindström: Blunda inte för trakasserier mot kvinnor i spel!

  05.11.2016 Spel

  Spelare är bra på mycket, men inte på att tala trakasserier.

  Sexuella trakasserier mot kvinnor i spel är ett verkligt problem. Ändå verkar det vara nästan omöjligt att föra en konstruktiv diskussion om det. Det ger hela spelvärlden ett dåligt rykte, skriver Susanne på Yle Spel.

 • Susanne från Kontroller: Kvinnor trakasseras mer i spel

  23.10.2015 #NiVetIngenting

  Granskningen av näthatet fortsätter - en titt på spelvärlden

  Fet, hora... eller både och. Som onlinespelare får Susanne Lindström mycket uppmärksamhet av motspelare, och den är långt ifrån alltid positiv.

 • Han satsade på eget: "Städning är stort"

  23.08.2015 Inrikes

  Unga kan och vill men behöver uppmuntran.

  Med en växande arbetslöshet blir det allt viktigare med egna intiativ och företagsidéer. Sebastian Heinrichs satsade tillsammans med två kompisar på ett nytt webbprojekt med städning som huvudprodukt. Men egna idéer behöver mera uppmuntran från samhället.

 • Virtuell musik mer än bara tecknat

  27.01.2015 Kultur och nöje

  Det finns band och artister som gör musik utan att egentligen existera. Utom i animerad form. The Archies och Gorillaz är de mest kända av dessa s.k. virtuella band, men det finns många fler.

 • Förvaltningsrådet: Yleskatten borde utredas

  12.11.2013 Inrikes

  Yle:s förvaltningsråd vill att bolagets styrelse utreder vilka konsekvenserna blir om den beslutade indexförhöjningen av Yleskatten inte genomförs. Det här efter att det på många håll har föreslagits att Yle borde avstå från indexförhöjningen.

 • Online-försäljning ökar också i skärgården

  01.10.2013 Åboland

  Urbaniseringen gör att allt fler bor på tätorter, men det går också att få till och med färsk mat levererad hem till skärgården - om det finns vilja.

 • MTV:s tv-kanaler snart online

  23.05.2013 Inrikes

  MTV3, Sub och Ava kan i slutet av året ses direkt på nätet. Hela mediekoncernen genomgår i år en förnyelse som kommer att ge nätet en allt viktigare roll och ett nytt utseende till kanalerna.

 • Eminem stämmer Facebook

  22.05.2013 Kultur och nöje

  Facebook har använt Eminems låt Under the Influence i sin reklamksnutt Airplanes. Nu stämmer Eminem bolaget.

 • Lögner vanliga på Facebook

  14.05.2013 Utrikes

  En av tre är beredd att ljuga på Facebook, visar en brittisk undersökning. Män gör det för att verka coolare än i verkligheten medan kvinnor gör det för att undvika grupptryck.

 • Finlands fotbollsskola är för slapp

  08.04.2013 Österbotten

  Under helgen fick fotbollstränare i Österbotten ta del av holländska toppklubben Ajax träningsfilosofi. Bröderna Patrick och Dennis Ladru, som reser runt världen och lär ut filosofin, konstaterade att fotbollen i Finland helt saknar struktur. Fotbollsskolan stampar på stället.