Hoppa till huvudinnehåll

principer

 • Vi följer etiska regler

  16.06.2016 Bolaget

  Yle följer etiska regler i alla sina program och innehåll.

  I vår innehållsproduktion, journalistik och utgivning följer vi etiska regler som är gemensamma för hela mediebranschen, Journalistreglerna samt Yles egna etiska regler.

 • Yles principer för kommunikation

  06.06.2016 Bolaget

  Yle är öppen och offentlig i sin kommunikation.

  Vi kommunicerar öppet och gärna om vår verksamhet. Vi motiverar våra beslut på ett gott sätt. Vi väljer rätt talesperson, ton, kommunikationssätt och kanal för varje målgrupp.

 • Ledande sjukvårdstjänstemän synas i besvär till Vasa förvaltningsdomstol

  03.01.2014 Österbotten

  Ett besvär har lämnats in till Vasa förvaltningsdomstol (VFD) om att stänga hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhus. Michael Luther, Carola Lithén, Ulla-Maj Salin, Hans Ingvesgård och Bo Forsman vill att VFD upphäver beslutet om stängning.

 • Kristinestad höjer tomthyror

  12.11.2013 Österbotten

  Det blir en rejäl hyreshöjning för bland andra Kurt Backlund i Kristinestad, då fullmäktige i går slog fast de nya principerna för villaarrende. Fullmäktige beslöt göra skillnad på tomter som ligger inom deltaljplanerat område och bedöma deras arrende enligt strängare principer.

 • Unga samlingspartister tar ställning för tolerans

  12.09.2013 Österbotten

  Ett tjugotal unga samlingspartister har skrivit under ett ställningstagande för medkänsla och tolerans. En av dem som har skrivit under är Daniel Lahti som är fullmäktigeledamot i Vasa.

 • Icke-troende i "Bibelbältet"

  22.08.2013 Samhälle

  För Ewa Wenelius är det viktigt att tänka självständigt.

  - Det känns ibland lite konstigt att höra till den minoritet som är icke-troende, säger Ewa Wenelius, lärare i modersmål och litteratur i Jakobstads gymnasium.

 • "Ryssland säljer kanske mera vapen till Syrien"

  18.06.2013 Utrikes

  Det är möjligt att Ryssland kommer att sälja mera vapen till den syriska regeringen, uppger president Vladimir Putin. Enligt Putin är de ryska vapentransporterna till Syrien lagliga och inte emot moraliska principer.

 • Vindkraftsplaneringen i Österbotten får skarp kritik

  09.04.2013 Österbotten

  Österbottens förbunds planering av vindkraftsområden är otillräckligt och går emot etiska principer. Det säger Jan-Erik Helenelund, doktor i förvaltningsvetenskap och bosatt i Malax. Han säger att arbetet ger en signal om en dold agenda.

 • Ville Komsi och Koijärvirörelsen

  15.05.2007 Arkivet

  Koijärvirörelse var en del av den tidiga miljöaktivistismen.

  Koijärvirörelse var en del av den tidiga miljöaktivistismen i Finland. Här intervjuas en av medlemmarna, Ville Komsi.