Hoppa till huvudinnehåll

väntan

 • Bertil Blom: Vill vi ha julmusiken redan nu?

  03.12.2017 Kultur och nöje

  Adventsmusiken – finns den?

  Visst kan vi lyssna på julmusik på midsommar om vi vill. Men vill vi ha lucia i november? Vill vi fira vår egen födelsedag fyra veckor på förhand? Vill vi fira jul redan i början av december?

 • Hundra asylsökande ska flyttas bort från Kristinestad - "De ser oss som schackpjäser"

  08.05.2017 Österbotten

  Två år av väntan och ovisshet för Amir.

  För den asylsökande irakiern Amir har de senaste två åren varit tuffa, med ett ständigt flyttande och väntande. Han är en av de hundra asylsökande i Kristinestad som nu flyttas till en annan ort, då det dras ner på platser vid mottagningscentraler runt om i landet.

 • Lång väntan för asylsökande

  09.08.2016 Österbotten

  Flera har väntat i snart ett år på att bli intervjuade.

  Många av de flyktingar som anlände förra hösten väntar på besked för sin asylansökan på mottagningscentralerna i Österbotten. Några väntar till och med ännu på att bli intervjuade av migrationsverket.

 • Sjundeåbor väntar länge på taxi

  08.09.2015 Västnyland

  Ibland finns det ingen taxi trots flera timmars väntan.

  Det är svårt att få tag i en taxi i Sjundeå. Inte ens efter flera timmars väntetid finns det alltid en taxi att tillgå, säger bildningsnämnden i ett utlåtande.

 • HS: Kortare kö till läkaren i Esbo

  02.01.2015 Huvudstadsregionen

  I Esbo har väntetiden till läkaren blivit kortare, skriver Helsingin sanomat. I fjol var väntetiden i genomsnitt mellan 21 och 34 dygn, medan den ännu 2013 var mellan 32 och 39 dygn.

 • Tove Jansson läser Småtrollen och den stora översvämningen

  03.04.2014 Arkivet

  Tove Jansson läser den första boken om mumintrollen.

  Småtrollen och den stora översvämningen är den första boken om mumintrollen. Den kom ut på Schildts förlag 1945. Tove Jansson läser här hela boken där Muminpappan har försvunnit i en jakt på ett hem. Muminmamman och Mumintrollet ger sig ut för att söka efter honom.

 • Tove Jansson läser noveller ur Lyssnerskan

  26.03.2014 Arkivet

  Suggestiva noveller om tristess och besatthet.

  I Tove Janssons novellsamling "Lyssnerskan" från 1971 finns starka och suggestiva noveller om tristess, besatthet och vår längtan efter vänskap, spänning, ömhet eller konst.

 • Mannerheimgatan i Borgå allt mer öde

  15.01.2014 Östnyland

  Mljön kring Mannerheimgatan i Borgå förfaller allt mer. Flera stora byggen är lagda på is och delar av centrala Borgå ligger öde.

 • Medelsnabba processer vid Västra Nylands tingsrätt

  28.10.2013 Västnyland

  Längden för brottmålsprocesser vid Västra Nylands tingsrätt placerar sig på landets medeltal - det vill säga 3,2 månader. Det här visar en jämförelse som Svenska Yle har gjort.

 • Solf Ängsväg är äntligen ny och hel

  04.10.2013 Österbotten

  Det har varit en lång väntan men nu är den över. Solf Ängsväg har fått sin ytbeläggning och Korsholmspolitikern Björn Ljungqvist kan inte vara gladare. Ljungqvist var en av de som i tiderna tog upp kampen om Solf Ängsväg.

 • Sjundeå reserverar mark för tågstation

  03.10.2013 Västnyland

  Sjundeå planerar använda sin förköpsrätt på ett närmare 35 hektar stort område vid Östra Kungsvägen nära tågbanan. Landskapsplanen innehåller en reservation för en järnvägsstation i Käla.

 • Familjehemmet på Kyrkostrand i Jakobstad väntar på tillstånd

  26.09.2013 Österbotten

  Det planerade familjehemmet på Kyrkostrand i Jakobstad väntar ännu på beslutet att få starta verksamheten. Familjehemmet var redo att ta emot fem minderåriga barn redan i början av september, men nu kan det hända att tillståndet kommer först i slutet av året

 • Gamla pumpstationen kan bli reserv

  28.08.2013 Åboland

  Pargas vatten undersöker hur vattendistributionen kunde skötas i eventuella nya vattenkriser. Ett alternativ är att starta den gamla pumpstationen från femtiotalet.

 • Vasatravens framtid tas upp i september

  26.08.2013 Österbotten

  Vasatravets framtid skall diskuteras på möte i september. Svenska Österbottens hästavelsförbund kallar då till ett möte där hästägare, funktionärer och SÖH:s styrelse diskuterar om man ska fortsätta med travtävlingar i Vasa eller om det är dags att lägga ner.

 • Spänd väntan på den nya kronprinsen

  23.07.2013 Utrikes

  Storbritannien har världspressen, turister och kungliga fans samlats utanför St Marys sjukhus i centrala London. Under förmiddagen var stämningen spänd i väntan på att kronprinsparet skulle komma hem från sjukhuset med sin nyfödde son. Charlotta Buxton rapporterar.

 • Navalnyj mottogs med jubel i Moskva

  20.07.2013 Utrikes

  Den ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj tänker kämpa för att bli vald till borgmästare i Moskva i höst. Navalnyj mottogs av jublande folkmassor när han anlände till Moskva.

 • Mubarak inför rätta i maj

  17.04.2013 Utrikes

  En ny rättegång för egyptens förra ledare Hosni Mubarak inleds den 11 maj. Efter att datumet slagits fast beordraeds Mubaraks förfIyttning från ett militärsjukhus tillbaka till till fängelset. Under ättegången i maj omprövas Mubaraks livstidsdom från förra sommaren.

 • Esse får äntligen ett församlingshem

  15.04.2013 Österbotten

  Efter drygt fem år av väntan ska Esseborna i Pedersöre äntligen få ett nytt församlingshem. På måndagen undertecknades entreprenadavtalen. Det här har vi väntat på oerhört länge, vi hoppas att det här innebär en förändring i byn, säger Görel Borgmästars.

 • Plåstrets pirat-tv och julkalender

  04.12.2007 Arkivet

  Möt den bjäbbigaste figuren i FST:s historia!

  Möt den bjäbbigaste figuren i FST:s historia: musen Plåstret i en julkalender från 1990-talet

 • Jul Kul

  04.12.2007 Arkivet

  Jul Kul från 1993 var en mycket märklig julkalender.

  Jul Kul från 1993 framstår som en mycket märklig julkalender. Det är svårt att egentligen få en uppfattning om vad den handlar om när man ser ett avsnitt.

Sidor