Hoppa till huvudinnehåll

brevhemlighet

 • Snart kan storebror läsa dina privata meddelanden - nya underrättelselagar föreslås

  19.04.2017 Inrikes

  Skyddspolisen kan få rätt att bryta brevhemligheten.

  Ska Skyddspolisen i framtiden kunna läsa privata WhatsApp- eller Messenger-meddelanden? Jo - om riksdagen godkänner de nya underrättelselagarna.

 • Har du upplevt problem med postgången?

  11.12.2016 Samhälle

  Postproblem? Dela mid dig av dina erfarenher!

  Det har rapporterats om flera problem med postutdelningen på sistone. Post har försvunnit och utdelningen har varit sen. Bidra till rapporteringen och dela mid dig av dina erfarenheter!

 • Professor kritiserar planerna på att uppluckra datasekretessen

  11.10.2016 Inrikes

  Folkrättsexpert kritiserar begränsning av brevhemligheten.

  Martin Scheinin, professor i internationell rätt, säger att regeringens planer att uppluckra brevhemligheten och datasekretessen är summariska och går för långt.

 • Arbetsgrupp vill underlätta underrättelseverksamhet

  11.10.2016 Inrikes

  Brevhemligheten bör uppluckras i kampen mot terrorism.

  Brev- och telefonhemligheten samt datasakretessen bör begränsas då det gäller militär verksamhet eller annan verksamhet som hotar den nationella säkerheten. Det säger en arbetsgrupp som har funderat på den nya underrättelselagstiftningen ur grundlagsperspektiv.

 • Öppnade och behöll brev till fångar i Åbo

  27.05.2016 Åboland

  Brev till fångar i det psykiatriska sjukhuset kom inte fram.

  Misstankarna väcktes då det var flera brev som aldrig kom fram till fångarna. I en husrannsakan hittades breven hemma hos kvinnan, som arbetade som sekreterare vid fängelset.

 • Sannfinländarnas partisekreterare bröt mot brevhemligheten

  04.02.2016 Inrikes

  Ossi Sandvik döms till böter.

  Sannfinländarnas tidigare partisekreterare Ossi Sandvik har dömts till böter på 1 880 euro för brott mot brevhemligheten. Sandvik öppnade och förstörde två personliga brev som hade skickats till en av partikansliets anställda.

 • Utlandsfinländare vill kunna rösta på distans

  17.04.2013 Utrikes

  Finländare i utlandet vill kunna rösta brevledes i framtiden istället för att till exempel ta sig till närmaste ambassad eller konsulat. Röstning på distans skulle göra det lättare för de här personerna att rösta i finländska val och också höja valdeltagandet, påpekar utlandsfinländarnas parlament.