Hoppa till huvudinnehåll

Bröst

 • Animationsserien Journalistskolan förklarar det du behöver veta om journalistik

  17.01.2019 Vetamix

  Nu publiceras Journalistskolan på Yle Arenan!

  Miiku Lehteläs journalistskola förklarar hur politiska journalister bör agera för att vara trovärdiga och vad en redaktion kan göra under nyhetstorka. Söta djur fungerar för det mesta och stora bröst fångar blickar. Vill man vara en omutbar journalist ska man inte ta emot något värdefullare än en kopp kaffe.

 • Patricia Östman är kristen transperson, långtradarchaufför och har alltid velat byta kön: "Jag känner mig som Rosa Elefanten i rummet"

  26.12.2017 Tro

  Vad säger Gud om ett könsbyte?

  Patricia Östman är inte bara kristen och homosexuell, hon är också en kvinna som känner sig som en man inuti och som drömmer om att byta kön en dag. Men vad säger Gud om saken?

 • Bröst i fokus i Malax under Föreningsfestivalen

  04.10.2017 Vega

  Marthor ger ut bröstkalender till förmån för cancerforskning

  När får bröst synas? Var får de synas? Hur får de se ut? De frågorna ställer sig Malaxmarthorna och ger ut bröstkalender till förmån för cancerforskning.

 • Äta p-piller för att få större bröst?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Påverkar p-piller bröstens storlek?

  Jag är en nittonårig tjej som har supersmå bröst. Jag fick höra av mina vänner att man får större bröst av p-piller, så därför började jag äta piller för två månader sedan. Jag har hört att brösten ska växa de första månaderna, men de har inte vuxit alls! Jag har recept för sex månader, räcker det för att brösten ska växa? Jag tycker egentligen inte om att "leka" med mina hormoner på det här viset i onödan, jag använder ju inte pillren som preventivmedel, men jag känner mig så osexig utan bröst.

 • Större bröst av p-ring?

  08.02.2017 Sex & sånt

  Växer brösten alltid av hormonella preventivmedel?

  Växer brösten alltid av hormonella preventivmedel?

 • Sekret ur bröstet

  08.10.2012 Hälsa

  Är utsöndringar ur bröstvårtan ett tecken på cancer?

  Är vätskeutsöndring ur bröstvårtan ett tecken på cancer? Läs bröstcancerspecialistens svar:

 • Ros och bältros – två olika sjukdomar

  03.06.2012 Hälsa

  Vad är skillnaden mellan ros och bältros?

 • Amning

  22.05.2012 Hälsa

  Amning har varit på tapeten på senaste tiden i samband med tidskriften Times artikel om en mamma som ammar sin fyraåriga son. Barnläkaren Erik Qvist diskuterar amning tillsammans med mamman Minna Lounemaa.

 • Bröstcancer - patienterna har ordet

  06.10.2011 Hälsa

  Var åttonde finländsk kvinna drabbas någon gång i sitt liv av bröstcancer. Här delar våra läsare och lyssnare med sig av de känslor som sjukdomen har väckt hos dem, erfarenheter och råd till andra i samma situation. Vill du delta med din egen historia? Skicka in den till webbdoktorn.vega@yle.fi.

 • Anticancerdiet

  06.10.2011 Hälsa

  När läkarna har gjort sitt, operationer är gjorda och mediciner ätna - vad kan en bröstcancerpatient själv göra för att förebygga att sjukdomen kommer tillbaka? Hör bröstcancerspecialistens svar.

 • Att drabbas av bröstcancer

  03.10.2011 Hälsa

  I november fick Anci Varoma beskedet att hon hade bröstcancer.

 • Marina bekämpade bröstcancern med humorns hjälp

  06.11.2010 Hälsa

  Marina Laakso drabbades av bröstcancer men tillfrisknade. Här berättar hon sin historia.

 • Hjärtinfarkt – symptom på

  03.04.2010 Hälsa

  Vilka är symptomen på hjärtinfarkt? Kardiologen svarar.

 • Bröstsmärta

  01.04.2010 Hälsa

  Kvinnlig patient har tidigare haft problem med halsbränna och har nu några nätter vaknat av en fruktansvärd smärta under bröstbenet. Smärtan känns i buken, ryggen, svalget och halsen. Det känns som en konstig, strålande känsla. Patienten har stigit upp och druckit ett glas mjölk, vilket lugnat smärtan. Har denna smärta något med magsyran att göra?