Hoppa till huvudinnehåll

Hand

 • Fabrik i Lojo betalar 15 000 för finger som lossnade

  20.11.2019 Västnyland

  Fabriken anser sig inte skyldiga till olyckan.

  Olyckan skedde år 2017 vid användningen av en gammal maskin som endast var i bruk då det var rusning på fabriken. Fabriken har bestridit sin skuld.

 • Karpaltunnelsyndrom

  28.03.2012 Hälsa

  Domnar dina fingrar under natten?

  Om fingrarna domnar under natten kan det vara ett tecken på att en nerv i handloven är i kläm. Tillståndet kallas karpaltunnelsyndrom. I vår artikel om syndromet visar vi bl.a. en video från operationen där nerven friläggs.

 • Musarm

  15.02.2012 Hälsa

  Begreppet musarm är egentligen en sammanfattande term för olika symptom som man kan få i överarmen, ända från nacken ner till fingrarna. Oftast beror symptomen på att man använder datormusen mycket, men de kan även uppstå andra sätt.

 • Kontaktallergi

  10.02.2011 Hälsa

  Radiodoktorlyssnare fick för två månader sedan en droppe akryllim på ringfingret. Han torkade genast bort limmet och tvättade händerna. Efter ett par dagar började huden spricka och ett sår uppkom. Fingertoppen är fortfarande svullen och sårig och huden lossnar. Kan där finnas någonting som fortsätter att fräta? Läs hudläkarens svar.

 • Reuma

  01.11.2010 Hälsa

  Reumatiska ledbesvär dyker upp i många varianter. De kan visa sig i en lindrig form, men också vara allvarligt invalidiserande.

 • Kan man vara nollhänt?

  12.10.2010 Hälsa

  Omkring 10 % av jordens befolkning är vänsterhänt, den stora majoriteten högerhänt. Somliga använder båda händerna lika. Men kan man vara så att säga nollhänt? Och innebär en viss handdominans automatiskt att även fötterna har samma dominans?

 • Hypermobilitetssyndrom (överrörliga leder)

  31.03.2010 Hälsa

  30-årig kvinna skulle vilja veta mera om överrörliga leder. Hon har ont i hela kroppen och tycker inte att hon har någon kraft i händerna. Kommer värken och kraftlösheten att bli värre ju äldre hon blir?