Hoppa till huvudinnehåll

håravfall

 • Trump på årlig hälsokontroll: "En mycket god hälsa under hela presidentperioden och efteråt"

  09.02.2019 Utrikes

  Donald Trump, 72 år, i utmärkt hälsotillstånd.

  USAs president Donald Trump, 72 år, har en utmärkt hälsa. Den håller hela presidentperioden och därefter. Det är läkarens första uttalande efter den årliga hälsokontrollen. För ett år sedan väckte den entusiastiska lovprisningen av presidentens hälsa munterhet. Doktorn föreslogs få en ministerpost men drog sig ur efter protester.

 • Mannen och kampen mot flinten

  11.12.2017 Yle Fem

  Dokumentär om kopplingen mellan hår och manlighet.

  Hurudan är en riktig karl? Kan han använda skönhetsprodukter och tillbringa timmar framför spegeln? Allt fler män satsar allt mer pengar på att förbättra sitt utseende, och störst fokus sätts på flinten. Dokumentären Mannen och månen tar en närmare titt på fenomenet.

 • Sara Forsberg rakade av sig håret – är håret huvudsaken?

  25.08.2017 X3M

  Vi frågade en frisör om identitet och hår.

  I veckan rakade youtubestjärnan och artisten Sara Forsberg av sig håret och laddade upp videon på nätet. Vi frågade en frisör hur stor del av vår identitet som finns i håret.

 • Cancerbehandling - det hänger på håret

  10.04.2017 Hälsa

  "Cancerpatienten vill ofta ha peruk eller turban."

  Många förlorar håret när behandlingen mot cancer sätts igång. Vissa tappar allt hår på kroppen, andra bara en del. Många cancerpatienter kontaktar då en perukmakare.

 • Håret berättar hur vi mår

  30.01.2015 Hälsa

  Runt 80 procent av finländarna har en inflammerad hårbotten, hävdar hårforskare. Stress och osunda livsvanor är en del av orsakerna till att inflammationerna i hårbotten har ökat.

 • Ny kosmetika upprör forskare och vilseleder konsumenter

  20.05.2013 Inrikes

  Ett nytt skönhetsmedel som sägs hjälpa mot hudsjukdomar, glesnande hårväxt och åldrande hy har marknadsförts på ett missvisande sätt. Det kan Yle Nyheter nu avslöja. Helsingfors universitet säger att preparatet också verkar sakna klar vetenskaplig grund och att det i nuläget inte går att utesluta att det är farligt. Det här är också ett eldfängt ämne, och ord står mot ord. Har du erfarenheter? Kommentera gärna!

 • Alopeci

  24.09.2012 Hälsa

  Alopeci betyder håravfall.

  Alopeci betyder håravfall. De flesta som drabbas av alopeci är under 20 år och sjukdomen kan vara både skrämmande och jobbig för självkänslan.