Hoppa till huvudinnehåll

utrikestrafik

 • Nya resmål från Vasa flygplats

  17.08.2018 Österbotten

  Nya charterdestinationer är Barcelona och Aten.

  Antalet direkta charterflyg från Vasa ökar igen. Nya destinationer är Barcelona och Aten som erbjuder en kombination av storstadssemester och strandsemester.

 • Isbrytarstrejken avblåst – parterna godkände Helles medlingbud

  15.03.2018 Inrikes

  Medlingen gällande utrikestrafiken fortsätter.

  Arbetstvisten som gäller isbrytare och kombiisbrytare är löst. Parterna, Finlands Skeppsbefälsförbund och Rederierna i Finland, godkände på torsdagseftermiddagen riksförlikningsman Minna Helles medlingsbud.

 • Strejkhot inom utrikessjöfarten - också färjorna till Sverige och Estland berörs

  08.03.2018 Inrikes

  Tidigare avtal löpte ut 28 februari.

  En strejk för att påskynda avtalsförhandlingarna hotar utrikessjöfarten om två veckor. En eventuell strejk kan också drabba passagerarfartygen mellan Finland och Sverige och mellan Finland och Estland.

 • Konvention ska hindra främmande arter att spridas via barlastvatten

  10.09.2016 Inrikes

  Främmande arter stort hot mot mångfalden i haven.

  Från nästa år blir det förbjudet för fartyg i internationell trafik att släppa ut obehandlat barlastvatten i havet. I och med att Finland har undertecknat konventionen om det här omfattar den nu 35 procent av världstonnaget, vilket är gränsen för att den träder i kraft.

 • Hovrätten: Staten behöver inte betala tillbaka farledsavgifter

  08.08.2016 Inrikes

  Rederiernas fordran har preskriberats.

  Staten behöver enligt hovrätten inte betala tillbaka farledsavgifter till rederier i utrikestrafik. Helsingfors hovrätt ändrar tingsrättens beslut med motiveringen att rederiernas fordran har preskriberats.

 • Flygtrafiken ökar i Vasa

  14.07.2016 Österbotten

  148 000 flög till eller från Vasa under början av året.

  Antalet resenärer mellan Helsingfors och Vasa var 40 procent fler i juni i år jämfört med juni förra året, knappt 15 000 tog inrikesflyget till eller från Vasa förra månaden. Vid Karleby-Jakobstad flygplats är siffrorna de motsatta, 21 procent färre flög inrikes därifrån i juni.

 • Nordsjötullen: "Varannan långtradarlast är en trafikfara"

  23.05.2013 Huvudstadsregionen

  Många långtradare i utrikestrafik har brister som hotar trafiksäkerheten, men problemen gäller inte bara utländska fordon. På Tullen i Nordsjö hamn, Helsingfors, bedömer man att varannan långtradare slarvar med att surra lasten och därför utgör en säkerhetsrisk.

 • Barnfamiljerna handlar allt mera alkohol i Estland

  22.04.2013 Inrikes

  Finländarna handlar allt mera i Estland. Speciellt barnfamiljerna väljer att göra sina alkoholinköp i Estland på grund av förmånliga priser.