Hoppa till huvudinnehåll

spisar

 • Efterlysningen 21.8

  21.08.2018 Efterlysningen

  Bär, äpplen, bildelar, hjälp med att bygga tak efterlystes.

  Denna vecka efterlystes bär, äpplen, bildelar och hjälp med att bygga förrådstak - bland annat! Här hittar du alla efterlysningar och telefonnummer.

 • "Visst glömmer jag spisen på"

  10.11.2014 Inrikes

  88-åriga Ulla Ekman medger att hon glömt på spisen flera gånger. Tacka vet hon brandlarmet som fungerar. En spisvakt som självmant skulle stänga av spisen är välkommen och skulle ge trygghet, säger hon. Se videoklipp!

 • Gnistskydd av plåt

  31.10.2014 Bygga och bo

  En öppen eld i vardagsrummet är så säker, trygg och mysig som du gör den. Använder du granved kan det vara på sin plats med ett gnistskydd. Jim gör ett präktigt sådant i plåt med målade höghus.

 • Trettio timmar utan el

  18.11.2013 Österbotten

  Elbolagen har också i dag jobbat för högtryck för att reparera elledningar efter helgens storm.. Stig Bredbacka i Terjärv i Kronoby var fortfarande utan el vid lunchtid i dag. Då hade han varit utan ström i mer än 30 timmar. Läs också: Stormen heter Eino - också på finlandssvenska

 • Biospisar oroar grannarna

  31.07.2013 Inrikes

  Flera gånger om året rycker Räddningsverket ut i onödan på grund av så kallade biospisar - det vill säga kaminer eller öppna spisar som drivs med etanol. Biospisen kan få det att se ut som om det brinner i hemmet.

 • Pacemakrar och induktionsspisar

  26.04.2013 Hälsa

  Webbdoktorns kardiolog svarar på frågan ifall det stämmer att en person med pacemaker inte kan använda en induktionsspis eftersom spisens magnetfält får pacemakern att sluta fungera.