Hoppa till huvudinnehåll

kulturchock

 • BBC skriver om Raasepori Resort

  24.01.2016 Västnyland

  Kurser i bemötandet av kvinnor har satt Raseborg på kartan.

  Flyktingförläggningarnas kurser i bemötandet av kvinnor har satt Raseborg på kartan. BBC skriver om hur asylsökande går kurser i finländsk kultur och redaktören har suttit med under en lektion.

 • Cecilia Floris: Gondoljärer och kulturell prostitution

  01.09.2015 Kultur och nöje

  Venedig finns egentligen inte som stad

  Jag skulle vilja påstå att Venedig som stad egentligen inte finns. Inte längre i alla fall. Idag framstår staden snarast som en kuliss, en temapark och ett äventyrsland. Ett besök i Venedig är ett besök i idén om Venedig. En resa till Venedigland.

 • Är det ett träd? Eller en analplugg?

  29.10.2014 Kultur och nöje
 • Sju länder, sju kulturer och sju under

  15.10.2014 X3M

  Varför åkte Aku Hirviniemi luftballong med en bakfull Miss Libyen som smugglat med sig tequila? Och vem lyckades få honom att äta obehagliga delar av ett får och varför?

 • Föda i främmande kultur

  19.09.2014 Österbotten

  Anlita en professionell tolk om det saknas gemensamt språk, var lyhörd för de skillnader som finns mellan vår kultur och andra och var medveten om dina egna fördomar - det är några av de praktiska råd som barnmorskan och doktoranden Anita Wikberg vill ge sina kolleger inom mödravården. På fredag disputerar hon vid Åbo Akademi.

 • Överrumplade utlänningar åker in i bastun

  14.06.2014 Strömsö

  Vad händer om vi knallar in på en internationell konferens, bjuder utländska gäster att bada bastu och sedan släpar iväg med dem på stubinen?

 • Hennes drömmar och hans ärlighet

  19.03.2014 Titta och lyssna

  Övervinner kärleken allt? Fyra kanadensiska kvinnor griper chansen och blir upp över öronen kära i män som behandlar dem med respekt, överflödande kärlek och dessutom är romantiska. Sådana män hittar de inte i sin näromgivning.

 • Stora löften från Kina

  10.06.2013 Titta och lyssna

  2006 kom kineserna till Småland i Sverige för att sätta Kalmar på världskartan. Av storstilade planer och miljoninvesteringar blev till slut ingenting. I dokumentären Kineserna kommer får vi veta vad som egentligen hände.

 • Lyckan finns i oss själva

  07.05.2013 Resa

  Ju mer jag har rest desto närmare har jag kommit mina rötter i Finland. Man letar efter lyckan, men sist och slutligen finns lyckan i oss själva, oberoende av var vi befinner oss.