Hoppa till huvudinnehåll

stolar

 • ”Oj, var det faktiskt sådär?” - 100 år av förändring i Finland

  20.05.2017 Kultur och nöje

  Finland i förändring i Rivet ur arkivet på Arenan.

  Nu när Finland fyller 100 år finns 30 Rivet ur arkivet program tillgängliga på Arenan, precis när du vill. Mycket av Finlands självständiga historia ryms med.

 • Hur ser din favoritstol ut?

  10.02.2017 Kultur och nöje

  Alla har en relation till stolen. Vilken är din?

  Alla har en relation till stolen, vår vanligaste vardagsmöbel. Vilken stol har du en speciell relation till? Kanske en favoritstol eller annars viktig? Dela med dig av din stol - skicka en bild och berätta din stol-story.

 • Antikbörsen reste runt och värderade finheter

  03.05.2016 Arkivet

  De allra flesta har säkert något antikt föremål hemma.

  "De allra flesta av oss har säkert något föremål hemma som vi vill veta något om. Till exempel hur gammalt det är och vad det är värt". En ung Wenzel Hagelstam värderar antikviteter i Antikbörsen, en prototyp för Yles långkörare Antiikkia, antiikkia. Carl Mesterton är programledare.

 • Att förädla det överblivna

  22.01.2016 Strömsö

  Skräp är inte alltid skräp utan en möjlighet.

  Det är lätt hänt att vi slänger grejer lite obetänksamt och slarvigt utan att ta oss den där sista noggranna titten på prylen - och vips! har vi gått miste om en möjlighet.

 • Belle Epoque: Pia Maria Montonen tycker att det är kriminellt att hårdrenovera stadsvåningar

  30.10.2015 Kultur och nöje

  Pia Maria Montonen har skrivit en bok om gamla Helsingfors.

  I Pia Maria Montonens och fotografen Niclas Warius bok, Rakkaudesta vanhaan asuntoon, visas stadsvåningar från bl.a. Tölö, Kronohagen och Eira i Helsingfors. I de här hemmen finns själen bevarad, som en kod som den lyhörda kan känna.

 • Barnstolar gav 2000 euro på auktion

  25.04.2015 Österbotten

  Wasa teater donerar pengarna till Project Liv.

  Barnstolarna som Wasa teater auktionerade ut har nu fått nya ägare. Efter midnatt då budgivningen var avslutad hade man fått in 1 961 euro,

 • Återanvänd ett 80-tals klädskåp

  20.11.2014 Bygga och bo

  Förr eller senare börjar möblemanget kännas litet gammalt, men istället för att slänga bort skåp, bord, stolar eller sängar kan man låta fantasin dansa ett varv över dem och förvandla dem till något fint. Här tar sig Jim an ett gammalt klädskåp, men i artikeln finns också länkar till andra finurliga förvandlingar.

 • Ni är så misstänksamma!

  06.11.2014 Utrikes
 • Sandbo daghem i Karis för litet

  25.09.2013 Västnyland

  Sandbo dagis i Karis ligger nere i en däld, fridfullt för sig själv, med en stor gård och med trädbevuxna åsryggar runtom. Här trivs barn och anställda, men med 37 år på nacken börjar Sandbo vara slitet och för litet.

 • Stockholmsstolen - en reglerbar solstol

  26.08.2012 Bygga och bo

  Det här är en otroligt bekväm variant av hopvikbar solstol.

  Det här är en otroligt bekväm variant av hopvikbar solstol. Jag kallar den Stockholmsstolen för att ursprungsstolen som jag mätt och gjort ritningen på kommer från Stockholm.

 • Solstol med trasmatta

  06.05.2012 Hobby och hantverk

  solstol med trasmatta

  Nu börjar äntligen solen titta fram. Det betyder också att det är dags att kolla i vilket skick solstolarna är för kommande säsong.

 • Stolar hårda som sten på Svenska Teatern

  04.05.2012 Huvudstadsregionen

  Svenska Teaterns Kristina från Duvemåla badar i lysande recensioner. Samtidigt som publiken som suttit på balkongen lider av bortdomnade ben och smärtor i ryggen.

 • Antikbörsen

  11.08.2010 Arkivet

  En ung Wentzel Hagelstam värderar finheter och antikviteter.

  En ung Wentzel Hagelstam värderar finheter och antikviteter i Antikbörsen, en prototyp för Yles långkörare Antiikkia, antiikkia.

 • Snabbstol

  30.11.2008 Bygga och bo

  En enkel stol som kan plockas isär och förvaras platt i uthuset och som går att tillverka på bara några minuter. Jag ville ha en robust känsla och en rolig kontrast mellan ny färgsättning och naturligt material och för att få det använde jag okantade aspbräder som utgångsmaterial.

 • Renovering av trädgårdsstolar

  25.09.2005 Bygga och bo

  Stolarna är bara några år gamla och flätningen (som är gjord av någon typ av plastsnöre) har redan gått sönder. Järnstommen är målad mörkgrön och har börjat rosta lite.

 • Bygg din egen amerikastol - perfekt i ditt soligaste hörn

  18.05.2003 Bygga och bo

  Här finns mallen till sittdelen. Ryggen designar du själv.

  Här finns mallen till sittdelen. Ryggen designar du själv.