Hoppa till huvudinnehåll

själen

 • Under livsresan mognar själen

  03.10.2016 Tro

  Under livsresan mognar själen.

  Som fru till en tidigare minister har Sissel Lund-Stenbäck skakat hand med kungligheter och samhällspåverkare. Bakom fasaden finns ändå mycket mer. En livsresa kantad av utlandsvistelser, gudsbrottningar och helighetslängtan.

 • Ett själens nakenbad

  31.12.2015 Kultur och nöje

  Börja det nya året med ett renande nakenbad.

  Låter en föreställning annorlunda om skådepelarna varit nakna under inspelningen? Åtminstone om de har fått jobba i Georgsgatans simhall, Finlands äldsta och förnämligaste nakenbad, där baddräkter inte ses med blida ögon.

 • Flodhästmunnen på mässan

  22.10.2015 Kultur och nöje

  Om hetsätning, bulimi.

  Händer det dig som mig att din mun blir bred som en flodhästs, ett gap berett att glupa i sig allt som lite också går att äta – ju ohälsosammare dess bättre.

 • Kaj Arnö: Livet ur en sittbrunn

  11.08.2015 Kultur och nöje

  Du får ett annat perspektiv när du sitter i en kajak.

  Kajakens sittbrunn är den bästa platsen för att upptäcka Skärgårdshavet med egen muskelkraft. I ett glatt sällskap går diskussionens vågor betydligt högre än Raggfjärdens.

 • ”Jag förstår mig inte på poesi”

  30.06.2015 Kultur och nöje

  Anne Hietanen berättar om varför du behöver läsa poesi

  Mina vänner älskar att läsa, de flesta slukar romaner, faktaböcker, memoarer, deckare och vad som helst, så länge ordet poesi inte ingår. En liten snabb gallup visar att samtliga tycker att de inte förstår poesi.

 • Själen är bra för kroppen

  21.04.2015 Samhälle

  I Pia med flera diskuteras balans mellan kropp och själ.

  I Pia med flera diskuterar författaren Kjell Lindblad, bildkonstnären Malin Ahlsved och yogainstruktören Alexander Lemberg om hur man uppnår en andlig och fysisk balans i livet och vardagen. Programledare Monica Slotte.

 • Hitta tillbaka till nuet med mindfulness

  26.11.2014 Hälsa

  Mindfulness, eller medveten närvaro har fått allt större fotfäste under de senaste åren då människor söker efter sätt att hitta balans i sina stressiga liv. Kim Wikström använder medveten närvaro i sitt arbete med gymnasie-elever.

 • Galgmannens förbannelse av Runar Schildt

  30.09.2014 Arkivet

  Galgmannen från 1922 är en perfekt radio- och tv-pjäs.

  Runar Schildts dramatiska och skrämmande enaktare Galgmannen från 1922 är en perfekt radio- och tv-pjäs, skriven långt innan televisionen var påtänkt. Carl Mesterton regisserade pjäsen 1961 för både Finlands tv och radio.

 • "Se hela människan i äldrevården"

  13.01.2014 Vega

  - Vår viktigaste uppgift är att synliggöra det som är viktigt för den enskilda personen i äldrevården. Det säger Professor Unni Å Lindström vid vårdvetenskapliga enheten vid Åbo Akademi i Vasa. I praktiken betyder det att i forskningen avtäcka det som har betydelse för individen så att den konkreta vårdpersonalen lättare kan fatta beslut i vardagen.

 • En sund själ i en sund kropp?

  15.08.2013 Hälsa

  Här ska det bantas och trimmas, döljas det ena och framhävas det andra! Det verkar som om kroppen skulle vara nån slags belastning i stället för ett hem att trivas i? Borde man i stället lyssna på vad kroppen försöker berätta?

 • Blandförhållanden är ingen omöjlighet

  14.05.2013 Resa

  Ett av inslagen från Perhentian-öarna i Malaysia handlar om ett blandäktenskap mellan svenska Jenny och hennes malaysiska man Weli. När jag för första gången fick höra om Jenny och Welis äktenskap blev jag varm och glad i själen.

 • Yoga för kropp och själ

  09.12.2010 Arkivet

  På 1970-talet var yoga ännu inte vardagsgymnastik.

  På 1970-talet var yoga ännu inte vardagsgymnastik. Då krävdes medvetenhet om själva kulturen bakom yoga. Tjugo år senare njuter man i fulla drag av ashtanga yogans inverkningar och t.om. pensionerade män hittar till yogan.

 • Att helas genom healing

  08.09.2006 Arkivet

  Olika sätt att behandla burn out

  Stress har blivit en allt större del av vår vardag. Catarina Degerman fick diagnosen burnout. Något som fick Catarina att söka sig till en alternativ väg, nämligen new age.