Hoppa till huvudinnehåll

utmaningar

 • Mästerkocken Micke Björklund skippade smöret

  17.11.2017 Hälsa

  Han antog utmaningen att leva en vecka också utan grädde.

  Att avstå från smör och grädde – under en hel vecka. För vem kan det vara en större utmaning än för den åländska mästerkocken Michael “Micke” Björklund?

 • Två författare berättar: Så här skriver du en roman

  31.10.2017 X3M

  Maria Turtschaninoff och Michaela von Kügelgen tipsar.

  Maria Turtschaninoff och Michaela von Kügelgen har båda skrivit romaner under skrivutmaningen NaNoWriMo. Här får du veta hur de lyckades.

 • Skulle du klara dig på 7€ per dag?

  12.10.2017 Vega

  Journalisten My Tengström antog utmaningen.

  Journalisten My Tengström utmanade sig i en vecka med att leva på arbetslöshetsunderstöd, för att få lite perspektiv på sin egen konsumtion och sina vanor. Bort föll en stor del av hennes sociala aktiviteter, och då hon blev sjuk blev hon tvungen att stjäla toapapper för att klara budgeten.

 • Anka Granroth: Stick och brinn gamla scenskräck

  22.05.2017 X3M

  Så här kom jag över min scenskräck.

  Händerna skakar, blodet rusar i öronen och jag är torr i munnen fastän jag precis druckit en halv liter vatten. Jag hör de ödesdigra orden: "Nu är det dags för vår första talare!" och applåderna drar igång. Nu finns det ingen återvändo. Jag måste upp på scen.

 • Ungdomsfullmäktige körde över de äldre politikerna på innebandyplanen

  20.03.2017 Västnyland

  Fullmäktigelaget blev bättre mot slutet av matchen.

  Det var en del utmattade politiker som pustade ut efter innebandymatchen i Påminnehallen i Pojo på söndag eftermiddag. Raseborgs ungdomsfullmäktige besegrade sina äldre kolleger från stadsfullmäktige i matchen.

 • Mediepodden: Är det okej att mumintrollet låter annorlunda i framtiden?

  20.01.2017 Kultur och nöje

  Framtidens streamingutmaningar och nya röster.

  Micaela Röman och Alex Fager funderar på framtidens utmaningar med streamingtjänser för mediehusen och favoriter som förändras med tiden.

 • Tiina Grönroos: Halvvägs in i veganmånaden

  19.01.2017 Hälsa

  Att hålla sig till veganmat går förvånansvärt enkelt.

  Dag 10. Nu har jag klarat av halva veganutmaningen. Det återstår cirka en och en halv vecka av mitt projekt. Det har gått förvånansvärt enkelt och smärtfritt.

 • Bibliotek deltar i den finlandssvenska läsutmaningen

  13.01.2017 Kultur och nöje

  Bibbor har hakat på Svenska Yles utmaning.

  Svenska Yles läsutmaning har skapat engagemang på sociala medier, inte minst genom att bibliotek också tipsat sina besökare om vilka gula böcker man kan läsa i januari. Tack biblioteken. Intresserade läsare hinner ännu med!

 • Så här ser era gula böcker ut

  05.01.2017 Kultur och nöje

  Delta i den finlandssvenska läsutmaningen.

  I måndags startade vi den finlandssvenska läsutmaningen. Den första månaden är utmaningen att läsa en gul bok. Vi har fått många tips, men vi vill ha fler.

 • Klarar du av den finlandssvenska läsutmaningen?

  02.01.2017 Kultur och nöje

  2017 blir året då du läser en gul bok.

  2017 blir året då du läser en gul bok och söker efter en författare med hatt. Delta i den finlandssvenska läsutmaningen.

 • Pastabad, lila hår och frusna tår på #x3mnäsdagen

  11.11.2016 X3M

  Näsdagen + X3M = stormsuccé! Se bilder här.

  Näsdagen + X3M = stormsuccé! X3M:s profiler drog sitt strå till stacken under Näsdagen genom att utsätta sig själva för en drös lustiga (och olustiga) utmaningar. Men vad skulle man inte göra för välgörenhet? Ta del av X3M:s specialsändning Näsdagen 2016 till ära i vårt bildgalleri.

 • KAJ, tandemcykel och galna utmaningar på Näsdagen

  10.11.2016 X3M

  Följ med X3M:s specialsändning under Näsdagen.

  I dag, den 11 november, spexar vi till det i välgörenhetens tecken. X3M:s specialsändning, Näsdagen till ära, pågår mellan klockan 7.00 och 19.00.

 • X3M cyklar för världens barn

  07.11.2016 X3M

  Omkring 200 kilometer på tandemcykel, i vinterväder, väntar.

  - En trevlig liten tur. Så beskriver Janne Grönroos sina förväntningar inför Näsdagens utmaning; att ta sig från Helsingfors till Tammerfors på under 12 timmar. På tandemcykel.

 • Hjälp Fredrika springa halvmaraton

  03.06.2016 X3M

  Stötta Fredrika i årets svettigaste åtagande på plats.

  Det räcker inte längre med att Fredrikas måndag suger, nu suger hennes tisdag också. Tisdagen 7.6 spurtar Succémorgons Fredrika Lindholm iväg på ett halvmaraton. Vill du vara på plats och stötta Fredrika i årets svettigaste åtagande? Läs här hur du ska gå till väga.

 • Utmana dig själv: läs en bok med ful pärm!

  14.01.2016 Kultur och nöje

  Hur ser din läsutmaningslista ut för 2016?

  Nytt år, nya löften. Har du gjort slag i saken och lovat ta dig igenom ”På spaning efter den tid som flytt” i sommar? Många bokbloggare och bibliotek har lanserat skojiga läsutmaningar för året.

 • En natt med Mr. och Mrs. Svenskfinland

  22.10.2015 X3M

  Kolla in bilderna! Vem är det tredje hjulet?

  Magnus Hansén och Nicke Aldén från Veckoslutskommittén har jobbat länge tillsammans. För länge skulle många hävda. Dags att ta relationen till en helt ny nivå. Nivån involverar Magnus fru, Joanna.

 • Är det här historiens sämsta måndagsplan?

  21.09.2015 X3M

  Fredrikas måndag må inte suga i dag, men nästa vecka, då!

  Ettusentvåhundratrettiotre. 1233. Är det priset på världens dyraste ostsmörgås? Eller antalet dagar tills världen går under? Nej, det är faktiskt värre än så. Fredrikas måndag må inte suga i dag, men nästa vecka gör den det garanterat.

 • Nya stadsdirektören i Lojo vill ha nöjda invånare

  02.08.2015 Västnyland

  Mika Sivula börjar sitt nya jobb i stadshuset på måndag.

  På måndag börjar Mika Sivula sitt nya jobb i stadshuset Monkola i Lojo. Den nya stadsdirektören vill jobba med att bryta den negativa flyttningstrenden och vända stadens utveckling till det bättre.

 • Yle Åbolands lag taggat inför Jukola

  09.06.2015 Åboland

  Sju smånervösa redaktörer berättar om sitt äventyr.

  Suspekta typer i svarta tights har de senaste veckorna smugit omkring i korridorerna på Yles redaktion i Åbo. Det handlar om sex amatörer och ett proffs som har förberett sig inför sitt stora äventyr: Jukolakavlen i Pemar!

 • Frestelsen får männen att funkdansa

  07.06.2015 Östnyland

  Dansgrupp för män gör att tröskeln att börja dansa blir lägr

  Det krävs lite övertalning men väl på danstimmen lyser ögonen som stjärnor på de manliga dansarna. Dans är populärt bland vuxna och männen blir sakta men säkert fler.

Sidor