Hoppa till huvudinnehåll

musiksmak

 • Ami Aspelund har hittat tillbaka till rötterna

  05.06.2017 Kultur och nöje
  Barndomsmusik, favoritlåtar och den egna musiken. Ami Aspelund berättar om sin väg till framgång inom musikbranschen och vilken musik som har inspirerat henne. Nu har hon hittat tillbaka till rötterna.
 • President Mauno Koivisto var en vän av klassisk musik

  16.05.2017 Kultur och nöje
  President Mauno Koivisto besökte ofta festivalen ”Musik vid havet” i Ingå i början av 2000-talet. Paret Koivisto bodde under somrarna i sitt fritidshus i Täkter och det blev en vana för dem att gå på konserter under festivalen.
 • Vilken musik kommer du att lyssna på när du är gammal?

  20.11.2016 Kultur och nöje
  Vad lyssnade någon som nu är 70 år på för 50 år sedan och lyssnar han eller hon på samma musik ännu i dag? Provar man att lyssna på något nytt? Vad lyssnar någon som är 20 år på nu och vad kommer den personen att lyssna på om 50 år? Emilia Kontula, som gör sin prao på Svenska Yles musikredaktion, funderar på hur musiksmaken utvecklas när man blir äldre.
 • ABC i Eurodance: X som i Maxx

  24.08.2016 Kultur och nöje
  Den tyske rapparen Boris Köhler kom, såg och segrade. Låten "Get-A-Way" blev en succé, men något mer bestående intryck på Eurodance-genren gjorde Maxx inte.
 • Yle svarar: Vega har musik för alla

  20.05.2016 Bolaget
  En lyssnare kritiserar i en insändare musikutbudet i Yle Radio Vega och efterlyser bland annat fler gallupar. Programchef Kaj Backman svarar.
 • Svar: Vegas uppdrag brett

  02.02.2015 Frågor & svar
  I HBL 28.1 kritiserar Wilhelm Kvist musikutbudet på Yle Radio Vega. Kaj Backman, programchef på Yle Radio Vega och Yle X3M, svarar att Vegas uppgift är att finnas till för en bred publik med blandade intressen, varierande smak och olika behov, både när det gäller det talade innehållet och den spelade musiken.
 • Du är aldrig för gammal för rock'n'roll

  21.11.2014 Kultur och nöje
  Det finns en sak som irriterar mig när man talar om musik och det är när vissa personer hävdar att man vid en viss ålder skall gilla en viss sorts musik. Eller rättare sagt mitt i allt upphöra att lyssna på en viss sorts musik bara för att man fyllt en viss siffra.
 • Dina kläder berättar vem du är

  26.09.2013 Arkivet
  Hur man klär sig är inte bara beroende av vad som är modernt och vad kompisarna säger. Klädseln kan också vara fråga om värderingar, man vill visa fram den subkultur man tillhör. I Bang 1981 intervjuas teddys, punkare, ett mods och "vanliga sportiga" killar.
 • Insändare: Håller med angående Radio Vega

  28.08.2013 Frågor & svar
  På insändarsidan i Vasabladet 24.8 uttrycker en lyssnare sin besvikelse över speciellt den musik som spelas på morgonen i Radio Vega. Dessutom anser han att han inte fått svar på frågor han ställt Yle. Programchef Mika Kosunen svarar att de olika programblocken på morgonen delvis skiljer sig från varandra och att Radio Vega har Nordens mångsidigaste musikutbud. Dessutom skriver han att Radio Vega precis som övriga Yle är mån om att lyssna på sin publik, och värdesätter all respons.
 • Eniga bröder hämtar olika stilar till nominerat album

  02.07.2013 Musik
  Det var en glad överraskning för bröderna Anssi och Henri Växby, i gruppen Icons of Elegance, när de fick veta om sin nominering till Vegapriset 2013. Skivan Carousel kan vinna pris för Årets album.
 • Musik - också ett litterärt arv

  06.05.2013 Nyhetsskolan
  När man hör om ett litterärt arv tänker de flesta att det handlar om böcker som format en genom tiderna, men det är inte hela sanningen. Det är så mycket mer än bara böcker, det är också alla filmer och tv-program man sett och musik man lyssnat på.
 • Ralf Parland intervjuar Dimitri Sjostakovitj

  09.02.2007 Arkivet
  Författaren Ralf Parland intervjuar den ryska kompositören Dimitri Sjostakovitj efter att han fått Sibeliuspriset.