I Borgå utökas utbudet av loppmarknader.
Second hand verkar vara en växande trend också i Borgå. Utbudet är brett och på lördag öppnar ännu en loppmarknad i centrum.
Köparen fick sina 6 100 euro tillbaka.
En muminmugg med defekt tryck såldes i helgen på auktion för över 6 000 euro. Men nu rivs affären upp – muggen hade nämligen en liten spricka i örat.
Köparen tänker sätta muggen i ett vitrinskåp.
Det som tros vara världens mest sällsynta muminmugg auktionerades ut i dag i Turengi. En dam kammade hem den defekta koppen för 6100 euro.
Dricksglas blev vanliga i Finland först på 1800-talet.
Glas var i tiderna ett mycket värdefullt material. Vatten som dryck och vattenglaset som dryckeskärl var däremot en konstighet. Skulle man dricka ur glas var det öl, vin eller sprit som gällde.
Vad vet du om tallriken du slevar i dig din soppa från?
Här kan du testa vad du vet om den alldagliga tallriken, som inte alls har varit en självklarhet i forna tider.
Orsaken är att glas och tallrikar har tidigare gått sönder.
Sipoonlahden koulu använder tallrikar och muggar av plast. Från Sibbo kostservice säger man att lösningen bara är tillfällig.
Åsa Hedman säger att engångskärl är dåliga för miljön.
Yle Östnyland rapporterade på tisdagen om att barackskolorna i Borgå använde 650 000 engångskärl i fjol. Åsa Hedman, sakkunnig inom miljöfrågor, säger att de enorma mängderna inte är bra för miljön.
Anställda vid Arabia sade ett sista farväl.
Tidigare anställda vid Arabias nedlagda keramikfabrik i Helsingfors höll en begravningsceremoni utanför fabriken under torsdagen. Fabriken har stängts och produktionen har flyttat utomlands.
Ett stort utsläpp av svavelsyra inträffade i natt vid reningsverket på Orionsgatan i Hangö.
Allmänheten bör inte simma i Fäboviken i Jakobstad. Vattnet innehåller nämligen stora mängder e- coli bakterier och uppfyller därför inte kraven på simvatten.
Sopförarna har problem med tjälskador på vägarna. Avfallshanteringsbolaget Rosk´n roll i Västnyland meddelar att sopbilarna har haft svårt att nå fram till alla fastigheter och kärl.
Att göra en burk som man gjorde förr är inte så svårt, allt du behöver är ett träd (helst björk), lite verktyg och tid. Färskt trä krymper när det torkar och det utnyttjar man när man tillverkar krympkärl, eftersom bottnen av torrt trä då kläms fast utan att varken spik eller lim behöver användas.