Hoppa till huvudinnehåll

företagsläkare

 • Tove Wide ny chefsläkare i Raseborg

  16.02.2018 Västnyland

  Wide börjar sitt jobb den första augusti.

  Raseborg får en ny chefsläkare. Social- och hälsovårdsnämnden har valt Tove Wide till chefsläkare från och med första augusti.

 • Vårdreformen kommer - hur påverkas din företagshälsovård?

  10.01.2018 Åboland

  "Företagsläkaren gör mycket mer än hälsogranskningar."

  Framtidens företagshälsovård kan handla om förebyggande vård och inte om att vårda förkylningar - samtidigt är företagshälsovården så mycket mer än hälsogranskningar. Det är viktigt att företagsläkaren känner till arbetsplatsen och vet vad arbetet går ut på, påpekar läkare.

 • Riksdagens läkare: Bra att politiker vågar tala om hur de mår

  05.05.2017 Inrikes

  Pressen på beslutsfattare har ökat, säger Anita Pienimäki.

  Det är bra att politiker i ledande ställning vågar tala om hur de mår, säger riksdagens ansvariga företagsläkare Anita Pienimäki. Enligt Pienimäki håller många beslutsfattare inne med sitt illamående i rädsla för att stämplas i offentligheten

 • Företagspsykologen: Ingen ska behöva tåla att trakasseras på jobbet!

  06.04.2017 Samhälle

  Det här kan du göra om du känner dig hjälplös.

  Svarar kollegan kortfattat och snäsigt på dina frågor? "Glömmer" chefen ständigt bort att bjuda in dig till möten? Marina Maatela tipsar om vad du kan göra i en situation där du känner dig hjälplös.

 • TS: Åbo stad fälls för olaglig uppsägning

  23.09.2016 Åboland

  Staden får betala 35 000 euro för uppsägningen.

  Åbo stad får betala 35 000 euro för en olaglig uppsägning. Staden sade upp en anställd vid Vattenverket efter att denne drabbades av svår mögelallergi, rapporterar Turun Sanomat.

 • Kimitoön satsade på personalen - nu går det bra för kommunen

  08.06.2016 Inrikes

  Ge personalen tid och pengar så vinner alla.

  Ska Finland få ordning på sin ekonomi, vore rejäla investeringar i personalen en utväg. Varje investerad euro betalar tillbaka sig på lång sikt. Det är jämförbart med alla andra investeringar, frånsett att personalinvestering med säkerhet lönar sig, säger företagsläkaren Ove Näsman som jobbat med frågan i många år.

 • Nu överförs Korsholms företagshälsovård till Vasa

  21.05.2013 Österbotten

  Nu ska Korsholms företagshälsovård överföras till Vasa regionala företagshälsovård. Korsholms kommunstyrelse beslöt på måndagkväll att föreslå förflyttningen för kommunfullmäktige.

 • Korsholms företagshälsovård till Vasa

  20.05.2013 Österbotten

  Korsholms kommun vill ansluta företagshälsovårdsservicen till Vasa regionala företagshälsovård. Orsaken är att Korsholm inte har fått någon behörig ansvarig företagsläkare efter att Anders Furustrand flyttade till den regionala företagshälsovården.