Hoppa till huvudinnehåll

gårdsbruk

 • Får man begrava husdjur på en radhusgård?

  31.10.2014 Samhälle

  Min granne begravde sin katt i husbolagets trädgård. Får man göra det? Finns det några regler kring det här? Marina Furuhjelm är jurist på Disponentförbundet, så här ser hon på saken.

 • Lyxig sommar på bete

  04.10.2013 Västnyland

  Muuu! Hörs det klart och tydligt på Nyby gård i Karis just nu. Kalvar och "mammor" saknar varandra då de skilts från varandra efter sommarbetet.

 • Det blir lättare att köpa obehandlad mjölk

  21.05.2013 Östnyland

  Du kan köpa en liter lättmjölk för en euro i butiken eller obehandlad mjölk, direkt från gården, hälften billigare. Gårdsmjölken är hälsosam och god. Det säger mjölkproducenter från Henrikas ladugård i Lappträsk och Olsas gård i Liljendal.

 • Orisbergs gård i Österbotten

  22.01.2009 Arkivet

  Orisbergs bruk i Storkyrö är en stor herrgård i Österbotten.

  Orisbergs bruk i Storkyrö är den enda egentliga herrgården i Österbotten. Den ligger c. 60 km från Vasa i Storkyrö kommun. Här besöker vi förvaltaren på Orisberg.

 • Näse gård i Bjärnå

  19.01.2009 Arkivet

  Näse kungsgård grundades 1555 av Gustav Vasa.

  Näse gård i Bjärnå grundades under medeltiden av Gustav Vasa. Senare övergick kungsgården i privat ägo och är ännu en betydande jordbruksproducent.

 • Bröderna Lennart och Ilmari Puumala

  25.09.2008 Arkivet

  Utan el och vatten på en gård nära Kaustby

  Utan el och vatten på en gård nära Kaustby bor bröderna Lennart och Ilmari Puumala som på självhushållningens tid, men det är 1987.