Hoppa till huvudinnehåll

lojalitet

 • Att växa upp i skuggan av en paranoid mor – Tuva Korsström berättar om sin och syster Kyras uppväxt med författaren Mirjam Tuominen

  08.09.2018 Kultur och nöje

  Paranoia och vredesutbrott hörde till vardagen.

  Det var liksom begynnelsen till något slags vansinne... Så här säger Tuva Korsström om sin mor, författaren Mirjam Tuominens tillstånd när hon höll på med sin kortprosasamling Tema med variationer. En oerhört fin bok, men samtidigt emotionellt högspänd på ett ganska farligt sätt.

 • Comey i ny bok: Trump moraliskt olämplig som president

  16.04.2018 Utrikes

  Hårda ord i FBI-chefens nya bok om sanning, lögn, lojalitet.

  James Comey, tidigare chef för FBI, är nu färdig med sina memoarer. Det verkar vara en uppgörelse med mannen som gav honom sparken, president Donald Trump. Boken väcker stort intresse i USA. Bokturnen startade på söndag kväll i amerikansk tv.

 • Nicole Kidman & Julia Roberts i thriller som upprör

  18.03.2016 Kultur och nöje

  En kvinna mördas. En misstänkt släpps fri. Dags för hämnd?

  För Hollywoods marknadsföringsmaskineri måtte Secret in Their Eyes ha tett sig som ett riktigt drömprojekt. Men hos Silja Sahlgren-Fodstad ger den bara upphov till mardrömmar. Och många frågor.

 • Agneta Pleijel - kluven mitt itu av sina föräldrar

  13.03.2016 Kultur och nöje

  Föfattaren Agneta Pleijel om sitt uppväxttrauma.

  En av Sveriges främsta författare, Agneta Pleijel, har nu som lite över 70-åring återvänt till sina ungdomsår. I Spådomen – en flickas memoarer berättar hon öppenhjärtligt och laddat om hur det var att växa upp kluven i mitten av sina föräldrars konflikter och skilsmässa.

 • Svensk popstjärna i film om ätstörningar

  11.12.2015 Kultur och nöje

  Vad gör man när ens syster håller på att svälta ihjäl?

  Sanna Lenkens Min lilla syster är en fin liten film om ett stort tema: hur anorexi hotar att gnaga sönder en helt vanlig familj. Varken villa, Volvo eller mysiga hemmakvällar förmår skydda när känslan av att inte räcka till kommer smygande.

 • Estnisk krigsfilm kritiseras hårt i Ryssland

  05.06.2015 Kultur och nöje

  Producenten: debatt bevisar att film betyder något.

  I måndags utsågs krigsfilmen 1944 till årets bästa estniska film. Men samtidigt som filmen lockar stor publik på hemmaplan väcker den starka reaktioner i rysk media.

 • ”Fast & Furious” - en såpa?

  02.04.2015 Kultur och nöje

  Vad har filmvärldens machokoncept gemensamt med såpavärlden?

  Så har då machosagan om Dominic Toretto (Vin Diesel) och hans bilburna bröder nått fram till del sju. Och plötsligt står det klart att det finns oväntat många likheter mellan ”The Fast and the Furious" och ”The Bold and the Beautiful".

 • Belle & Sébastien – fin familjefilm

  20.03.2015 Kultur och nöje

  Vårens mest spännande inledning finns i en barnfilm!

  Nej, ”Belle & Sébastien” är inte en film om nittiotalsbandet med nästan samma namn. Istället rör det sig om en ovanligt lyckad familjefilm som med klassiska medel förför även den vuxna åskådaren.

 • Hunden Masha väntar på sin döda husse

  27.11.2014 Utrikes

  I över ett års tid har den lojala hunden Masha väntat på sin husse på ett sjukhus i Sibirien. Se video på hunden som har fångat ryssarnas hjärtan.

 • Hjärtkirurgin ser ut att bli kvar i Vasa

  04.02.2014 Österbotten

  Hjärtkirurgin blir med all sannolikhet kvar i Vasa. Skulle det vara omröstning i frågan i dag skulle mer än två tredjedelar av rösterna gå till alternativet att hjärtkirurgin ska bevaras. Yle Österbotten har ringt upp ledamöterna i sjukvårdsdistriktet fullmäktige och bara två säger rakt ut att de vill lägga ner verksamheten.

 • Fast & Furious - vinnaren Vin

  22.05.2013 Kultur och nöje

  Man har knappt hunnit hämta andan efter åkturen med ”Fast Five” innan det dags att spänna fast säkerhetsbältet igen och ta plats bredvid mannen med de stora musklerna och de många hästkrafterna. Vin Diesels Toretto är tillbaka i ”Fast & Furious 6”, äldre och mer ärrad. And this time it´s personal.