Hoppa till huvudinnehåll

hoppgrenar

 • Dubbelseger för Finlands ungdomar: ”Helt sjukt bra lag!”

  03.09.2017 Sport

  "Jag gissar att vi inte sover så mycket på hemresan."

  Såväl Finlands flickor som pojkar tog hem friidrottslandskampen mot Sverige. Jag gissar att vi inte sover så mycket på hemresan, säger Sibbohöjdhopparen Casper Tillander.

 • På tv i dag: Sverigekampen startar – Finland måste lyckas genast för att hänga med

  02.09.2017 Sport

  "Det räcker inte att plocka pluspoäng här och där."

  Prekärt, summerar Yle Sportens expertkommentator Mikael Ylöstalo Finlands utgångsläge inför friidrottslandskampen mot Sverige. Yle sänder tävlingen direkt.

 • Stavtalangen gillar blåvita konkurrensen: "Måste jobba ännu hårdare"

  12.03.2017 Sport

  Saga Andersson har gått från klarhet till klarhet i vinter.

  Saga Andersson är ett av inomhussäsongens stora stjärnskott på den finländska friidrottshimlen. ”Jag tror att det kommer att gå ännu bättre i sommar”, säger den 16-åriga stavhopparen.

 • Johan Meriluoto blev av med sitt rekord: "Fint med utveckling"

  13.02.2017 Sport

  Simo Lipsanen är ny finländsk rekordman i tresteg.

  Johan Meriluoto är inte längre finländsk rekordman i tresteg. Simo Lipsanen hoppade 16,76 på lördagen och förpassade Meriluotos inomhusrekord till historien. – Han kan hoppa ännu längre, säger Meriluoto.

 • Larsmos unga europamästarinna tar sikte på nya höjder

  18.01.2017 Sport

  EM-guldet var en fullträff för 17-åriga Alina Strömberg.

  Mycket har hunnit hända under några år för 17-åriga Alina Strömberg från Larsmo. Hon är numera både europamästare, ungdomspristagare och Smedsbybo och satsar friskt på sin väg mot nya höjder.

 • Stavlöftet Saga Andersson är världens bästa 16-åring: ”Helt jättecoolt”

  14.09.2016 Sport

  Inte kan man vara annat än glad, myser Esbo IF:s världsetta.

  I årets 42:a tävling kom karriärens bästa resultat som samtidigt var nytt inofficiellt finländskt rekord och friidrottssäsongens högsta hopp i hela världen i åldersklassen. Och Esbo IF:s Saga Andersson siktar ännu högre.

 • Oro över skadat knä stör Sanna Nygård

  05.06.2015 Sport

  Hopparen löpte personligt rekord i säsongspremiären.

  Trestegshopparen Sanna Nygård har aldrig löpt snabbare på 100 meter än vad hon gjorde i Närpes i onsdags. Samtidigt som snabbheten utvecklats på önskvärt sätt för den 27-åriga Vasahopparen, kastar ett skadat knä en lång skugga över sommarens hoppform.

 • ”Parkour kostar bara blåmärken”

  16.02.2015 Östnyland

  Hela världen är deras lekplats. Där de flesta ser en sten ser de en utmaning. Parkour är en mångsidig gren som dessutom är gratis.

 • Jussi Viita blev på 219 i höjdkvalet

  13.08.2014 Sport

  Det blir ingen höjdfinal för Jussi Viita i Zürich. Hans resultat på 219 i onsdagens kvaltävling räckte inte till en plats bland de tolv främsta.

 • Hannes realiserar sommardrömmar: hopptorn

  13.08.2014 X3M

  Sommardrömmarna fortsätter. Den här gången skulle Hannes få testa på att åka vattenskidor. Allt var fixat och klart: båt, chaufför, vattenskidor och en taggad sommararbetare. Det som inte var på Hannes sida den här gången var vädret. Åskan lyckades ställa till problem två gånger i rad.

 • Ljus stavframtid i Vasaregionen

  14.06.2013 Sport

  Viktor Östman och Erica Hjerpe är två målmedvetna 19-åriga stavhoppare som under Mikael Westös ledning utvecklats väl under de senaste säsongerna. Bägge har OS i Rio de Janeiro 2016 som huvudmål.

 • Nygård siktar på personbästa

  01.06.2013 Sport

  Trestegshopparen Sanna Nygård har tagit FM-medaljer både inomhus och utomhus, men saknar guldmedalj. Vasabon siktar på att kämpa om FM-guldet på hemmaplan i juli.

 • Nio dagar friidrottsgodis i augusti

  22.05.2013 Sportens sändningar

  Friidrotts-VM arrangeras denna gång i Moskva och tävlingarna avgörs mellan den 10 och 18:e augusti. Yle bjuder på ett massivt sändningspaket fullpackat med friidrott i världsklass - och allt detta naturligtvis med svenskfinlands bästa referentduo!

 • Fullspäckad friidrottssommar pågår

  22.05.2013 Sportens sändningar

  Den sista av alla de tv-sända Elittävlingarna återstår ännu, på Ratina i Tammerfors, söndagen den 25.8. Praktiskt taget hela evenemanget sänds direkt.