Hoppa till huvudinnehåll

villkorlig frigivning

 • Borgåkvinna som tidigare dömts till livstidsstraff för att ha dödat sina barn släpps nu fri

  08.02.2019 Östnyland

  Frisläppt på grund av gott beteende.

  Den kvinna som 2005 dömdes för mord efter att ha tänt eld på huset där hennes 1 och 2 år gamla barn befann sig släpps fri tack vare gott beteende i fängelset.

 • Seriedränkarens advokat tänker överklaga domen: "Pekka är mycket besviken"

  27.02.2018 Inrikes

  Professor i straffrätt: Besvärstillstånd är osannolikt.

  Rättsbehandlingen av fallet med den så kallade seriedränkaren är nödvändigtvis inte avslutad. Pekka Seppänen som dömdes till ett långt fängelsestraff överväger att ansöka om besvärstillstånd i högsta instans.

 • O.J. Simpson på fri fot igen

  01.10.2017 Utrikes

  Villkorligt frigiven efter nio år i fängelset.

  Den amerikanska tidigare fotbollsstjärnan och skådespelaren O.J. Simpson har frigetts villkorligt efter att ha suttit nio år i fängelset.

 • Risk för nya brott om frigivna blir utan hjälp

  12.01.2017 Inrikes

  Stor variation i hur mycket hjälp som erbjuds i kommunerna.

  Det finns stora variationer i det stöd olika kommuner erbjuder för att hjälpa frigivna fångar att klara av återgången till ett liv i frihet. Många som hamnat i fängelse har redan tidigare erfarenheter av att inte få tillräckligt med stöd, och det kan ha varit en orsak till att de börjat begå brott, säger Yaira Obstbaum-Federley som är doktorand vid Helsingfors universitets institut för kriminologi och rättspolitik.

 • Spionen Pollard släpps efter 30 år

  29.07.2015 Utrikes

  Pollard som spionerade för Israel släpps ur USA-fängelse.

  USA friger Jonathan Pollard som har suttit i fängelse i 30 år för att ha spionerat för Israel. Frigivningen sägs sakna koppling till Iranavtalet.

 • MTV: Auer villkorligt frigiven

  12.06.2015 Åboland

  Anneli Auer fick lämna ifrån sig sin elektroniska fotboja.

  Anneli Auer dömdes 2012 till 7,5 års fängelse för sexual- och våldsbrott. Som förstagångsförbrytare har hon nu suttit av halva sitt straff.

 • Få sexualbrottslingar vill äta medicin

  08.01.2014 Inrikes

  Sedan årsskiftet försöker Justitieministeriet motivera dömda sexualbrottslingar att äta medicin som dämpar deras sexuallust. Därmed får de en chans att bli villkorligt frigivna.

 • Pussy Riot-medlem hungerstrejkar

  22.05.2013 Utrikes

  I Ryssland har en av de fängslade medlemmarna i punkgruppen Pussy Riot börjat hungerstrejka. Maria Aljochina protesterar mot att hon inte fick närvara vid sin egna domstolsförhandling om villkorlig frigivning.