Hoppa till huvudinnehåll

rep

 • Brorsornas Bok del 9 - Repsvinget

  05.07.2016 Hajbo

  Svinga i ett träd med Elias och Jobe.

  Ännu ett tips för en varm sommardag! Nåt som passar både våghalsar och vanliga vattendjur. Hitta ett träd med en stadig gren som hänger ut över vattnet, bind fast ett tjockt rep och svinga ut!

 • Grytunderlägg i repteknik

  25.09.2013 Hobby och hantverk

  Rephantverk eller sjömanskonst är något som är på tok för vackert för att glömmas bort. Genom tiderna har man gjort hantverk av det här slaget över hela världen och med de material som stått till buds. Här blir det tre olika grytunderlägg i ett skönt material som värmer både kropp och själ, nämligen ylle.

 • Livräddningsmedalj efter Pumpvikenolyckan

  28.05.2013 Västnyland

  Raseborgaren Kaisa Teräs får en livräddningsmedalj av presidenten för sin insats i Pumpvikenolyckan i Karis i vintras. Teräs räddade pappan till en pojke som hamnade i vattnet.

 • Seglarskolan

  28.04.2010 Arkivet

  I Seglarskolan får vi lära oss många tips och tricks.

  I Seglarskolan får vi lära oss många tips och tricks om segling. Vi följer en pojke, Valter i tio avsnitt och lär oss allt från vad en optimistjolle är till trafikregler på vatten.

 • Tränsa flaskor

  14.09.2003 Hobby och hantverk

  Dekorativt och enkelt hantverk.

  Henrik Huldén, f d Strömsömedarbetare och nuvarande kulturchef på Hanaholmens kulturcentrum, gästade Strömsö och passade på att visa hur man tränsar flaskor, d v s klär en flaska eller något annat med lina. Att klä en flaska med tågvirke är ett roligt sätt att kombinera nytta med nöje: flaskan blir både snygg och mer oöm.