Hoppa till huvudinnehåll

berättare

 • Tandkräm på rymmen och bubblor som spricker

  20.03.2017 Kultur och nöje

  Ordkonst föder inspiration och kreativitet.

  Inspiration och kreativitet är centrala begrepp när vi pratar om ordkonst. Den här veckan firas den nationella ordkonstveckan över hela landet och temat för i år är Läsandets magi. Vi har besökt en lektion i ordkonst på Drumsö förskola i Helsingfors.

 • På söndag är det berättelsernas dag

  19.03.2016 Österbotten

  Berättarcafé ordnas i församlingshemmet på Bergö.

  Söndagen den 20 mars firas den Internationella berättardagagen. På söndag kväll ordnas ett berättarcafé i församlingshemmet på Bergö. Man får också bara komma för att lyssna, säger Ann-Sofi Backgren på SFV Bildning.

 • Så här berättar du en historia

  18.05.2015 X3M

  Bli en bättre berättare med hjälp av våra tips.

  Det finns knappast något bättre än en riktigt bra historia. Så här gör du för att fånga ett helt rum med både kritiska och vänligt inställda lyssnare.

 • Berättelsers läkande kraft

  17.09.2013 Kultur och nöje

  Berättelser kan ha en läkande effekt. Känslan är det viktiga när man lyssnar, inte förståndet, inte tanken. Annika Martikainen berättar sagor för barn på sjukhus och hon har också hållit kurser i läkande berättande för fängelsepersonal i Kurdistan och södra Irak.

 • Sommarberättelsen: Bröderna Lejonhjärta

  08.07.2013 Kultur och nöje

  En tidig morgon åkte Astrid Lindgren tåg förbi sjön Fryken där rimfrost, snörök och ett rosa gryningsljus var så överjordiskt vackert att Astrid fick för sig att hon kanske skulle skriva en historia som handlade om en plats som inte var på jorden. Det blev historien om bröderna Lejonhjärta. Astrid Lindgren läser ur boken, del 1 av 23.

 • Sommarberättelsen: Flickan skall uppleva historia

  17.06.2013 Kultur och nöje

  Kerstin Eklundhs (f. Furuhjelm) memoarer täcker tiden från hennes födelse år 1891 till hennes giftermål och avresa till S:t Petersburg år 1918. Det blev det dramatisk bröllopsresa från inbördeskrigets Finland till revolutionens Ryssland.