Hoppa till huvudinnehåll

frisörbranschen

 • Kreativa metoder för social distansering när världen öppnar upp igen

  27.05.2020 Utrikes

  Cirklar och växthus fungerar som hjälpmedel.

  Kristider kräver kreativa lösningar. Medan många länder stegvis håller på att öppna upp igen under coronapandemin, använder myndigheter och affärsverksamheter sig av alla möjliga metoder för att se till att folk fortsättningsvis håller distans.

 • Ambulerande frisör eller kringåkande kosmetolog - "mobil service i Östnyland kan vara en riktigt bra idé"

  05.08.2019 Östnyland

  Rörlig service underlättar livet på landsbygden.

  Rörlig service underlättar livet på landsbygden. Många har svårt att ta sig in till staden för att klippa håret eller få svullna fötter omskötta. Dessutom är det en bra konkurrensfördel, enligt Posintras utvecklingschef.

 • Ingåfrissa är expert på metaller - gamla vattenrör gör det knepigt att färga kundernas hår

  06.08.2018 Västnyland

  Mikaela Jakobsson-Nyman: Ingen värme vid färgning.

  Mikaela Jakobsson-Nyman i Ingå är en frisör som inte använder värme då hon färgar kundernas hår. Hon har istället en annan utmaning: vattnet i kyrkbyn innehåller så mycket metaller att kundernas hår kan börja koka om hon inte är försiktig.

 • Monika Grönqvists salong rånades: "Man är riktigt omskakad"

  14.07.2017 Östnyland

  Aggressiva rånare fick med sig företagskassan.

  Två aggressiva män rånade Monika Grönqvists frisörsalong i Lovisa på torsdagen. De fick med sig hela kontantkassan från hennes andra företag.

 • Frisörsalong i Lovisa rånades

  13.07.2017 Östnyland

  Rånet skedde under torsdagseftermiddagen.

  En frisörsalong i Lovisa rånades på torsdagseftermiddagen. Två män smet iväg med uppskattningsvis 2 000 euro.

 • En signalflagga på toppen av kroppen

  23.02.2017 Kultur och nöje

  Kort, långt eller inget alls - håret berättar vem du är.

  Vår identitet är något vi ständigt skapar, presenterar, visar för världen. I den processen spelar håret en viktig roll. När vi klipper, fönar, fuskar och färgar formar vi också vår identitet. Försöker få håret att berätta vem vi är – eller vill vara.

 • Yrkesakademin utbildar ekofrisörer

  30.09.2016 Österbotten

  Fullt på den första utbildningsomgången.

  Yrkesakademin i Österbotten har börjat utbilda ekofrisörer. Det är frågan om en tilläggsutbildning för frisörer som vill rikta in sig på den ekologiska linjen. I videon pratar Yles reporter Roger Källman med läraren Mona Mether och ekofrisören Alexandra Gullans.

 • Håret i fokus inför de gamlas dag

  19.02.2016 Östnyland

  Uppsatt och lockigt är populärt i år.

  På fredagen dansar tvåorna i gymnasierna gamlas dans. I år är pastellfärger inne och håret ska gärna vara uppsatt och lockigt.

 • "Jag är absolut frisörernas Picasso"

  12.01.2016 Yle Fem

  Marre är kändisarnas frisör i Stockholm

  Svensk realityserie där vi träffar tjejerna Marcella, Elisabeth, Rebecka, Dina, Olivia och deras chef Marre, en chef som är mer som en bästis. De älskar alla varandra, sitt arbete på frisörsalongen, sina familjer, sina kunder men också att festa.

 • Renliga tjuvar stal schampo

  04.01.2016 Österbotten

  Tjuvarna i Vasa städade för att inte lämna spår.

  De som bröt sig in på frisörsalongen i Gerby i Vasa ville inte lämna spår efter sig. De passade på att torka salongens golv innan de gav sig av.

 • Hos ekofrissan slipper man kemikalierna

  30.05.2015 Inrikes

  Intresset för ekologisk hårvård ökar.

  Ungefär 60 procent av kvinnorna och 5-10 procent av männen färgar sitt flera gånger om året. Också unga börjar färga håret allt tidigare. Tyvärr kan färgerna framkalla allergier och eksem för livet. Ekofrissan kan vara ett alternativ då man vill byta hårfärg.

 • ”Kunderna kommer inte lika ofta”

  13.04.2015 Östnyland

  Kunderna väljer bort dyra skönhetsbehandlingar.

  När kunderna hushåller med sina pengar väljer de bort onödiga skönhetsbehandlingar. Det säger östnyländska företagare inom skönhets- och frisörbranschen.

 • Frillan och Prillan fixar frillan

  11.03.2015 X3M

  Skulle du våga sätta ner dig hos frisören och låta Frillan och Prillan klippa ditt hår? Vår praktikant fick en ny frisyr.

 • Så här skippar du gifterna i ditt hår

  10.03.2015 X3M

  Har du någonsin funderat på vad din burk med hårfärg innehåller? Visste du att du kan färga ditt hår utan alla gifter? Bloggaren Ila Nordman berättar hur och Webb-Muffe gör några test.

 • Brister i frisörsalongernas prisangivelser

  29.10.2014 Inrikes

  Prislistor som grävs fram under en tidningshög, otydlig prissättning och brister i prismärkningen av varor. Bland annat det här kom fram när myndigheterna granskade hur väl frisörsalongerna anger priser på varor och tjänster.

 • Bristfälliga prislistor vid många frisörsalonger

  29.10.2014 Åboland

  Det finns mycket att anmärka på frisörsalongernas prisinformation i sydvästra Finland.

 • ”En dröm som blivit sann”

  19.12.2013 Åboland

  En ny frisörsalong har öppnat i Pargas. Här blir kunderna inte vara fina i håret utan får också chansen att köpa lokalproducerade hantverk medan de klipper sig.

 • Konjunkturen styr frisyrerna

  22.11.2013 Östnyland

  Hösten har varit ovanligt lång - också för frisörsalongerna. Först nu börjar telefonerna ringa och tidsbeställningsböckerna vara välfyllda.

 • Vadå "internationell mansdag"

  20.11.2013 Titta och lyssna

  Den 19 november varje år firas den internationella mansdagen - antagligen en av årets minst kända temadagar i vårt land. Men den internationella mansdagen har haft svårt att slå igenom, och ändå har den firats varje år sedan 1999 i stora delar av världen.

 • Småföretag lånar varandras skyltfönster

  01.10.2013 Österbotten

  Nu kan småföretagare i Vasaregionen hjälpa varandra genom att göra reklam för varandra. Det här är en idé som frisör Maria Karp försöker sprida bland småföretagarna i regionen. På måndagen ordnade hon det första mötet om Företagarvän-cirkeln.

Sidor