Hoppa till huvudinnehåll

cirkusdjur

 • Cirkusartisten som ger sig ut på sin första turné - starten sker i Karis

  06.04.2018 Västnyland

  Sirkus Finlandia har premiär i Karis den 7 april.

  Armas Lintusaari ger sig nu ut på sin första cirkusturné. Han startar i Karis med Sirkus Finlandia och är säker på att han hittat rätt i livet.

 • Milka, Nutella, Linda, Doris, Diana och Lila är cirkuskossor till yrket

  07.04.2017 Västnyland

  Sex kor uppträder i årets upplaga av Sirkus Finlandia.

  Ett av dragplåstren i årets upplaga av Sirkus Finlandias show är sex kor. Dressören Latoya Donnert har jobbat med cirkushästar, men den här gången är det kossorna som gör som hon vill.

 • Miniatyrhästarna Timo och Touko blev husses ögonstenar

  15.12.2016 Österbotten

  Miniatyrhästen allt vanligare i Finland.

  Hemma på sin gård i Vörå har Eetu Sillanpää husdjur av det ovanligare slaget - miniatyrhästar. Timo och Touko mäter vardera kring 80 cm i mankhöjd och de är hejare på allehanda konster, från trumspel till kindpussar.

 • Rob Torres ska få dig att skratta på cirkusen

  06.04.2016 Västnyland

  Premiär för Sirkus Finlandia i Karis 9 april.

  En clowns jobb är att få folk att skratta. Men det beror helt på publiken om det är svårt eller lätt att lyckas med den konsten. På lördag vet Rob Torres om han lyckas, då är det premiär för Sirkus Finlandia i Karis.

 • Lappi ska äntligen på cirkus

  09.04.2015 Västnyland

  Sirkus Finlandia inleder årets turné.

  Tänk att uppträda för första gången på en cirkus! Så är det för sjölejonet Lappi. Han gör sin debut på Sirkus Finlandias premiär i Ekenäs den 10 april.

 • Evira: Delfinariet är cirkus, inte zoo

  23.07.2014 Inrikes

  Delfinariet i nöjesparken Särkänniemi i Tammerfors är snarare en cirkus än ett zoo, bedömer livsmedelssäkerhetsverket Evira. Tillståndet att hålla delfinerna i nöjesparken har ursprungligen getts utgående från att det handlar om en djurpark.

 • Finns det en enda lycklig elefant?

  31.05.2013 Titta och lyssna

  Cirkusdirektören David Balding tog sig an den afrikanska elefanten Flora när hon som tvååring blev föräldralös. Nu skall de gå skilda vägar. Dokumentären En Lycklig elefant följer dem genom kärlek, skuldkänslor och svårigheterna att skiljas.