Hoppa till huvudinnehåll

programserier

 • Ævar försöker cykla på vattnet iförd en vit rock.

  Mer eller mindre galna experiment

  15.05.2017Yle Fem
  I isländska serien Ævar forskar och förklarar genom för och berättar Ævar Þór Benediktsson om mer eller mindre galna experiment. Experiment som i tiderna kanske ansågs galna men som i slutändan blev riktiga framgångar - och så en rad experiment som kanske aldrig borde ha genomförts.
 • Programledare Gina Dirawi med blommor i håret.

  Världen enligt Gina

  11.03.2017Yle Fem
  Gina Dirawi fortsätter att resa jorden runt för att träffa människor med väldigt olika mål och mening i livet. Resan tar henne bland annat till hennes "fiender" i Israel, på en spirituell resa tillsammans med prinsessan Märtha Louise av Norge, ett mystiskt kollektivsamhälle i norra Italien och arabvärldens populäraste talkshow.
 • Två karaktärer sitter i en trappa och diskuterar.

  Skam på österbottniska

  16.01.20171X3M
  Yle X3M tolkar serien Skam i en heimlaga version på österbottniska. Om du inte vet vad Skam är, så är det här inget för dig.
 • programledare Lars Karelius Noer omgiven av sina egna pojkar.

  Hur blir man världens bästa pappa?

  07.12.2016Yle Fem
  Vad skall till för att man skall bli världens bästa pappa? Norska livsstilsserien Världens bästa pappa söker några av svaren tillsammans med programledaren Lars Karelius Noer och sex andra pappor. Alla med sina personliga upplevelser och utmaningar.
 • Dusan Marinkovic är huvudperson i seriens andra avsnitt.

  Fyra resor för förståelse och en bättre framtid

  31.10.2016Yle Fem
  I dokumentärserien En rom på resa är varje avsnitt fristående och skildrar olika romska erfarenheter. Fyra berättelser, fyra människor, fyra resor.
 • Deltagaren Marius fotograferad med en stor porslinstiger i famnen

  Något annat än selfies och solnedgångar

  07.10.2016Yle Fem
  I höst kan alla lära sig att ta bättre bilder med mobilen genom att följa med realityserien Mobilfotograferna. I serien kommer sex människor att få olika slag av uppgifter som de ska lösa med sina telefoner. De får tips och råd av professionella fotografer.
 • vegas sommarpratare i "backspegel"

  Vegas sommarpratare i backspegeln

  20.08.20165Vega
  Engagemanget kring Vegas sommarpratare var stort också i år, tack till alla er som har skickat respons!
 • Programledare Louise Fornander tillsammans med Oscar och Olle vid ett björnide

  Det man tror bara kan hända andra

  27.07.2016Yle Fem
  Extrema ögonblick är en dramatisk dokumentärserie för unga och hela familjen. Programledaren Louise Fornander träffar barn och unga som upplevt det man tror bara händer andra.
 • Johan Tollgert

  Johan Tollgerdt: Jag var den första nordiska journalisten på plats

  14.07.20161Vega
  Det här sommarpratet börjar utanför konserthallen Bataclan i Paris, natten mot den fjortonde november i fjol.
 • Okänd soldat

  Repriser – varför, och varför inte?

  10.06.2016Bolaget
  Varför visar Yle repriser istället för nya program? Yle erbjuder tv-program på fyra kanaler ungefär 20 000 timmar om året. Det här innebär över 50 timmar tv-sändningar per dygn. Alla program går inte att visa under bästa sändningstid och därför är det många tittare som missar våra sändningar.
 • Liv med autism

  Med autism mot ett värdigt och självständigt liv

  13.04.20161Yle Fem
  Liv med autism är en serie om barn och ungdomar med olika former av autism / Aspergers syndrom. Vi följer familjers vardag och möter läkare, psykologer pedagoger och assistenter. Med rätt stöd kan barnen få en gott liv.
 • Familjelivet i förändring

  Familjeliv på nya villkor

  24.03.2016Yle Fem
  Följ med in bakom staketet när vi träffar några barnfamiljer som alla på var sitt sätt försöker lösa vardagspusslet. Det handlar dels om den emotionella bergodalbana som föräldraskap innebär men också om de nya familjekonstellationer som idag blir allt vanligare
 • Rita är läraren som har lite svårt att hålla sig till normen.

  Läraren som vill skydda eleverna från deras föräldrar

  26.02.20165Yle Fem
  Rita är läraren som ständigt skapar konflikter. Hon störtar in i skolan med tajta jeans, högklackat och långt blont hår. Hon är mycket mer frispråkig än vad som är passande och lyckas stöta sig med de flesta - utom eleverna då, för de älskar henne. Kanske för att hon själv är som ett barn ännu.
 • Pluggkoden

  Genvägar till bättre resultat i skolan

  08.02.2016Yle Fem
  Läraren Martin Fernström ger dig enklare, snabbare och mer effektiva sätt att plugga. I varje program i serien Pluggkoden följer han en elev när denne tillämpar nya strategier, tekniker och tankesätt för att uppnå bättre resultat i skolan.
 • Sapmi sessions

  Samiska nationaldagen syns på Arenan

  06.02.2016Yle Fem
  Den samiska nationaldagen firas lördagen 6.2. För att uppmärksamma dagen finns tre programserier publicerade på Yle Arenan som berättar om samernas kultur och levnadsvillkor.
 • 30 grader i februari

  Allt högre insatser i det som skulle bli paradiset

  02.02.20161Yle Fem
  Andra säsongen av 30 grader i februari fördjupar temat från första säsongen; hur långt man än flyr så kommer man aldrig ifrån sig själv. Det är också en historia om att till sist, trots motgångar och konflikter, hitta hem.
 • Det är inte så dumt att bli gammal

  En nystart med mycket erfarenhet i bagaget

  02.02.2016Yle Fem
  Det är inte så dumt att bli gammal är en varm dokumentärserie i tre fristående delar om tre färgstarka personer med lång erfarenhet av livet.
 • Fångade

  Någonstans mellan en isländsk snöstorm och en thailändsk ladyboy

  29.01.2016Yle Fem
  Två fina dramaserier startar denna vecka på Yle Fem – isländska Fångade och andra säsongen av svenska 30 grader i februari. När jag kollat igenom första avsnittet av båda slås jag av motsatserna, men båda värmer och kyler lika mycket hemma i tv-soffan.
 • Fångade

  Fångade – en mordgåta som ger kalla kårar

  29.01.20168Yle Fem
  Isländska thrillern Fångade tar oss till en liten stad på norra Island. En ort med drygt 2000 invånare och tre poliser som de ogästvänliga vinterstormarna kan isolera i veckor. Den här vintern blåser ondskan in med vinterstormen. En mördare sätter skräck i människorna där ingen kommer in och ingen kommer ut.
 • När livet vänder

  Vart tar man vägen när livet vänder?

  25.01.2016Yle Fem
  Ibland ändrar sig livet och tar en annan riktning. Programledare Anja Kontor träffar människor som berättar om händelser som förändrade allt. Var finns trösten när det oväntade och ofattbara slår undan fötterna på en?