Hoppa till huvudinnehåll

p-piller

 • P-piller för män är ett steg närmare butikshyllorna – inga större bieffekter i ny studie

  20.03.2018 Vetenskap

  Pillret är säkert, men det är oklart hur bra det fungerar.

  83 män deltog i studien och inga skadliga effekter noterades. Vikten ökade hos samtliga, och nivån hälsosamt kolesterol sjönk, men det var inom rimliga intervaller, enligt studien. Ännu är det oklart om det verkligen fungerar.

 • Flera initiativ om preventivmedel i Jakobstadsregionen

  14.02.2018 Österbotten

  Politiker: Abort är psykiskt tungt och kostar 1500 euro.

  Två initiativ om gratis preventivmedel har lämnats in i Jakobstadsregionen. Fullmäktigeordförande Johanna Holmäng (SFP) i Pedersöre vill ge gratis preventivmedel till unga samt till kvinnor som gjort upprepade aborter.

 • Sexualrådgivare välkomnar gratis preventivmedel till unga

  12.02.2018 Österbotten

  Svarar dagligen på ungas frågor kring preventivmedel.

  Sexualrådgivare Tessi Backas välkomnar gratis preventivmedel till unga. Hon möter unga bland annat på ungdomsportalen Decibel där hon dagligen får svara på frågor om bland annat preventivmedel.

 • Tonåringar tackar ja till gratis p-piller

  12.02.2018 Österbotten

  Också läkare är glad över gratis preventivmedel för 13-20-år

  Karleby och Kronoby är först ut i svenska Österbotten med att erbjuda gratis preventivmedel åt under 20-åringar. Men ämnet är aktuellt också i andra kommuner och både läkare och tonåringar är positiva.

 • Sjundeå erbjuder gratis preventivmedel till under 20-åringar

  01.02.2018 Västnyland

  Följer THL:s rekommendationer.

  I Sjundeå finns sammanlagt 411 unga i åldern 15 till 20 år. I en enkät som THL lät göra i hela landet förra året framkom det att det är vanligt att unga glömmer preventivmedel.

 • Helsingfors bjuder unga på gratis preventivmedel

  18.01.2018 Huvudstadsregionen

  Preventivmedel för unga ska vara gratis.

  Preventivmedel för unga ska vara gratis. Också sexualrådgivningen ska förbättras. Det beslöt Helsingfors stadsfullmäktige i går.

 • Preventivmedelsapp anmäls i Sverige – 37 kvinnor blev oönskat gravida

  11.01.2018 Hälsa

  Appen har officiell läkemedelsstatus i Europa.

  Den väldigt populära mobilappen, med över en halv miljon användare i världen, skulle näst intill garantera att du inte blir gravid. Nu visar det sig att den eventuellt inte är så bra som utlovat.

 • Akut brist på preventivmedel i krisens Venezuela - antalet hiv-smittade och oönskade graviditeter ökar

  11.12.2017 Utrikes

  Venezolanerna har slutat ha säker sex.

  I Venezuela har den ekonomiska krisen lett till att det är brist på det mesta. Under de senaste åren har preventivmedel blivit mycket svåra att få tag på och det börjar få allvarliga konsekvenser för venezolanerna.

 • Mediciner, ärr och hormoner - här är era frågor och läkarens svar om akne

  07.10.2017 Hälsa

  Hudläkare Håkan Granlund besvarar publikens frågor.

  Klämma eller vänta? P-piller eller antibiotika? Hudläkare Håkan Granlund besvarar publikens frågor om akne och hudproblem.

 • Mediciner och mindre stress - så här blev ni av med er akne

  05.10.2017 X3M

  Här är behandlingssätten som har fungerat för just er.

  Ni fick rösta och även komma med nya förslag. Här är behandlingssätten som har fungerat för just er.

 • Helsingfors ändrar inte planer på gratis hormonspiraler – trots nya rön om ökad risk för bröstcancer

  04.10.2017 Huvudstadsregionen

  Ny undersökning ändrar inte stadens planer på gratis spiral.

  Enligt ny forskning ökar användning av hormonspiral lindrigt risken för att drabbas av bröstcancer. Samtidigt har Helsingfors stad planer på att göra spiralerna gratis för kvinnor under 25 år.

 • Kan man bota akne? - vi presenterar behandlingarna

  02.10.2017 X3M

  Vilken är den effektivaste behandlingen mot akne?

  Kan man bli botad från akne? Vilken är den effektivaste behandlingen mot akne? Fungerar butikernas salvor? Vi besvarar frågorna tillsammans med hudläkare Carl Kyrklund. #x3makne

 • P-piller kan både stoppa och utlösa akne

  02.10.2017 X3M

  P-piller kan hjälpa mot akne, men kan de också orsaka akne?

  P-piller används ofta för att sköta akne hos kvinnor. Men kan p-piller också orsaka akne? Det reder vi ut tillsammans med hudläkare Carl Kyrklund. #x3makne

 • Frågor om p-piller

  06.07.2017 Sex & sånt

  P-piller?

  Jag är en 17-årig tjej som har några frågor om p-piller. Hur länge efter att man har börjat äta p-piller börjar de verka? Påverkar de en på något annat sätt också? Ska man ha pauser emellanåt eller är det bara att äta i ett sträck från och med nu tills man sen vill ha barn? Man får ju piller från skolhälsovårdaren men ska man sen börja köpa dem på apoteket? Finns det några dåliga sidor? Finns det något annat man borde tänka på innan man börjar käka dessa piller?

 • Min flickvän har tappat sexlusten

  06.07.2017 Sex & sånt

  Flickvän har ingen sexlust.

  Min flickvän har tappat sexlusten. Hon har ätit p-piller i ett par år och hon verkar aldrig njuta av våra samlag nuförtiden. Vad kan jag göra?

 • Dagen efter-piller - fungerar de säkert?

  06.07.2017 Sex & sånt

  Är dagen efter-piller säkra?

  Hej! Jag undrar hur säkra "dagen efter-piller” är?

 • Kan jag vara gravid trots skydd?

  06.07.2017 Sex & sånt

  Finns det risk för att jag är gravid?

  Hej! Jag har en fundering angående mens och graviditet. Jag har ätit både p-piller och haft p-ring i flera år, men slutade med det i vintras eftersom jag inte har mått bra av det. Jag och min pojkvän har använt kondom varje gång, men nu funderar jag om jag ändå kan vara gravid? Eller om min mens nu har blivit oregelbunden eftersom jag inte använder något hormonellt preventivmedel mera? Jag tycker att vi borde ha upptäckt ifall kondomen spruckit, men jag är inte helt säker. Borde jag testa mig?

 • Blödningar och p-piller

  06.07.2017 Sex & sånt

  Mens trots p-piller.

  Jag har börjat äta p-piller för snart en månad sedan för att inte bli gravid. Har börjat äta dem som man ska från mensens första dag. Det är bara det att jag fortfarande har mens då jag snart har ätit hela kartan. Inte rikliga blödningar, utan mera bruna och inte så ofta. Oftast blöder det efter sex eller då jag blir upphetsad. Är det normalt och hur kan man sätta stopp för det?

 • Tjock av p-piller?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Påverkar p-piller vikten?

  Hej! Jag är en 15-årig tjej som har börjat använda p-piller efter en oväntad graviditet. Kompisar pratar om att man blir fetare av att använda piller - hur kommer det sig? Eller stämmer det ens? Skulle vilja veta mera positiva saker. Blir man till exempel piggare eller nåt? Och hur vanligt är det att en tjej i min ålder blir gravid? Detta har inte varit lätt.

 • Finnar av p-piller?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Sidoeffekter av p-piller.

  Jag har finnar, vad beror det på och hur blir jag av med dem? Ska jag verkligen börja använda p-piller om min mamma blev tjock av att använda det och också fick stark acne?

Sidor